Dvanásť rokov absolútnej umeleckej slobody necháva Kate Nash za sebou a posúva sa ďalej. Dvere do novej etapy otvorila vo februári, po podpise zmluvy s nezávislým vydavateľstvom Kill Rock Stars, príznačným singlom Change. Po mesiaci predstavuje ďalšiu singlovú novinku, informácie o pripravovanom albume a dátum jeho vydania.

Deväť rokov čakania na novú štúdiovú nahrávku ukončí 21. júna album 9 Sad Symphonies, z ktorého predstavila speváčka čerstvý singel Millions Of Heartbeats. "Millions of Heartbeats je pieseň o strate iskry. Môže byť ťažké nájsť nádej vo svete, ktorý vás neustále bombarduje zlými správami, chaosom a kapitalizmom," približuje speváčka svoju novinku.

"Je to desivé, keď stratíte tú iskru a nedokážete sa zdvihnúť zo dna. Môže sa zdať, že to svetlo, ktoré ste kedysi mali, sa už nikdy nevráti. Podstatou piesne je, že na tejto planéte sú milióny úderov srdca a to je dôvod, prečo to musíme skúsiť. Všetko, čo teraz máme, je Zem a jeden druhého. A to je vlastne veľa. Tak len skúšaj ďalej. Je to o tom bode pandémie, keď som stratila iskru na celý život. A ja som dosť iskrivý človek, takže to bolo pre mňa naozaj smutné," dodala.

Nový album, ktorý podľa oficiálneho vyhlásenia "začína novú a bezprecedentnú umeleckú cestu a čerpá inšpirácie zo starého hollywoodskeho kúzla, starých muzikálov a neúnavnej snahy o krásu v chaotickom svete", sa dotýka aj témy duševného zdravia. Kate Nash reaguje na potreby svojich fanúšikov. "Pre umelca je prirodzené písať o emóciách a temnote. Mnoho mojich fanúšikov tiež trpí depresiou a ja som si to všímala viac, keď som robila online rozhovory počas lockdownu. Nehovoriť o tom nie je riešenie. Byť otvorený a vytvoriť túto komunitu v rámci mojej fanúšikovskej základne je naozaj dôležité."

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)