Kapela Para sa v posledných dňoch intenzívne pripravuje na krst nového albumu Našou Krajinou, ktorý sa uskutoční už v sobotu 16. júna v areáli hradu Devín. Na koncerte, ktoré je súčasťou turné Pekné miesta, vystúpi aj kapela Billy Barman. Celá akcia sa ponesie v duchu malého festivalu, samozrejmosťou budú aj stánky s jedlom a pitím.

Para pred dvoma týždňami potešila fanúšikov vydaním nového, dlho očakávaného albumu Našou Krajinou. Nahrávku vtedy predstavila naživo na dvoch komorných koncertoch, samotné turné k albumu však začne až tento víkend. V sobotu 16. júna kapela album pokrstí na prvom koncerte v rámci spoločnej šnúry s kapelou Billy Barman. Areál hradu Devín bude otvorený už od 16:00, koncerty začínajú po 19:00. Séria koncertov Pekné miesta bude potom pokračovať na Trenčianskom hrade (22.6.), amfiteátri v Banskej Štiavnici (23.6.) a na Zvolenskom zámku (29.6.).

Spojenie Pary a Barmanov vzniklo veľmi prirodzene. Na najväčších domácich festivaloch majú obe skupiny na svojich koncertoch vždy skvelé publikum, ktoré teraz potešia jedinečným koncertným projektom.
 Počas koncertov dôjde aj k vzájomným hosťovačkám a prepojeniam oboch kapiel. Billy Barman si navyše po úspešnom turné Potichu "požičajú" na zopár piesní aj dievčatá zo SĽUK-u. Všetky štyri akcie budú organizované formou minifestivalov a po skončení koncertov sa zábava presunie na after párty v neďalekých kluboch.


Redakciu informovala Mirka Brindová z agentúry House of Ukulele. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach para.sk a www.facebook.com/PARA.Brutalna.Zostava.

Foto: Viktor Cicko