Český herec a spevák Adam Mišík a slovenská speváčka Celeste Buckingham predstavili spoločný singel One Life. Novinka sa objaví v pripravovanej českej komédii Bajkeri režiséra Martina Koppa, ktorý sa dostane do slovenských kín 26. októbra. Autorom skladby sú Mišík, Buckingham a Jan P. Muchow, ktorý pieseň produkoval a postaral sa o všetku hudbu k filmu.

"Keď som začal písať One Life, mal som víziu letného melancholického songu a to sa mi vďaka Celeste a Janovi podarilo. Mám z toho veľkú radosť. Cel je skvelá speváčka a niečo s ňou naspievať som chcel dlho,“ vyjadril sa na margo novinky Adam Mišík. Interpreti k piesni zverejnili aj videoklip, ktorý si ich priaznivci môžu pozrieť prostredníctvom služby YouTube. Video ponúka okrem záberov na spevácke duo aj krátke ukážky z filmu.

Film Bajkeri, ku ktorému napísal scenár Petr Kolečko, prinesie príbeh nevlastných bratov Jakuba a Davida a ich kamaráta Sašu, ktorí trávia väčšinu svojho času vo svete sociálnych sietí. Na nátlak rodičov sa pod vedením Davidovej nevlastnej matky Terezy vyberú na 200-kilometrový výlet na bicykloch. Ten im predstaví naozajstný svet aj s jeho úskaliami a humornými situáciami, ktoré ich sprevádzajú.

Mišík si v snímke zahrá Davida a ako priznal, podobne ako postava, ktorú stvárnil, nie je príliš prírodný typ. "Nemám k bicyklom celkom vzťah, my sme taká mestská rodina, takže som nikdy nebol ten typ človeka, ktorý by chodil niekam do prírody,“ vyjadril sa. Buckingham sa v komédii predstaví ako mladá cyklistka Hanka, ktorá je spolu s kamarátkami a trénerom na letnom sústredení, kde stretnú Davida a jeho skupinu kamarátov.

"Rada jazdím len tak, lážo-plážo, je to super šport, ale taký extrém som ešte nezažila, niektoré scény boli dosť náročné," povedala mladá speváčka na margo nakrúcania na bicykloch.Okrem dvojice si vo filme zahrali aj Hana Vagnerová, Jan Komínek, Vojtěch Machuta, Pavel Nečas, Tomáš Matonoha, Vanda Hybnerová, Michal Suchánek, Štěpánka Fingerhutová, Esther Lubadiku a Julie Šurková. O produkciu filmu sa postaral Tomáš Vican, ktorý stojí napríklad aj za snímkami Bobule (2008), 2 Bobule (2009) či seriálom Vinári (2014 - 2015).


Zdroj: SITA
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham