O spoločnej skladbe speváčky Dominiky Mirgovej s raperom Majselfom sa hovorilo niekoľko mesiacov. Práve Dominika bola tá, ktorá svojich fanúšikov pravidelne o tejto spolupráci informovala, či už zo štúdia priamo počas nahrávania, alebo aj z Talianska, kde sa v lete pod vedením režiséra Dušana Krajčoviča nakrúcal videoklip.

Svoj posledný album Armáda vydala Dominika Mirgová ešte v úvode roka 2016. Od tej doby sa však v jej kariére veľa zmenilo. Rozišla sa s autorsko-manažérskym tímom okolo svojho dlhoročného mentora Mira Jaroša a jej tvorba nabrala nové smerovanie. Ochutnávkou toho, ako bude znieť štvrtá štúdiovka 26-ročnej rodáčky z Trnavy, boli za posledný rok skladby Toto som JaReal(ita) a teraz k nim pribúda aj novinka s názvom Stopy.

Kým prvá z menovaných skladieb patrí do kategórie bežných popových skladieb, na aké sú u nej fanúšikovia zvyknutí, a druhú možno označiť za (mierne povedané) rozpačitý experiment, do tretice sa jej podarilo trafiť do čierneho. Priblíženie sa k modernému R&B jej svedčí, rovnako ako spolupráce s rapermi, čo viackrát potvrdila aj v minulosti.

Skladbu Stopy zverejnila spolu s videoklipom, ktorý za sebou zjavne zanechá celkom slušnú "stopu". Len štyri dni od zverejnenia má totiž už viac ako štvrť milióna prehratí a drží sa v prvej desiatke slovenského rebríčka Youtube trending. Vizuál nakrútený v Benátkach dostal šmrnc aj vďaka klipovým hercom - dlhoročnému kamarátovi Fredovi Perezovi a prvej vicemiss z Miss Universe SR 2013 Lucii Slaninkovej.


"Rozmýšľala som, kto by sa mi do tejto veci hodil, chcela som rapera, priznávam. Už dlhšie som rozmýšľala práve nad Majselfom, no zdal sa mi nedostupný. Keď sme sa stretli na spoločnej akcii, tak sme si sadli a nebolo viac o čom. O text a samotný názov songu sa postaral skvelý Samuel Kovács a ja som len mierne upravila svoje pasáže. Keď Majself poslal svoju časť, tak som ani neváhala, jednoducho dodal tomu songu dušu, za čo mu ďakujem a sme radi, že táto skladba sa pozitívne dotkla toľkých ľudí," zhodnotila spoluprácu Dominika.

"Spolupráca s Dominikou vznikla spontánne, o to viac som rád, že sa nám vydarila a vznikla z môjho pohľadu super vec. Stopy nie sú klasická vzťahová skladba a myslím si, že sa v nej nájde veľa ľudí, ktorí možno aktuálne balancujú nad tým, či dokážu ísť spolu ďalej. Keď Dominika poslal svoju časť, ihneď ma nakopla a za pár minút mi naskákal text na papier sám. Nakrúcanie videoklipu patrilo vďaka mnohým presunom medzi náročnejšie, ale som rád, že spolupráca s Dominikou je na svete. Páči sa mi jej feeling a zapálenosť pre každú tému, a pritom tak mladá stíha toľko vecí. O to viac mam voči nej rešpekt," chváli speváčku jeden z najžiadanejších slovenských raperov súčasnosti.

Text: Dušan Marko (citácie: Jana Trellová)
Foto: archív D. Mirgovej

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová