Michal Noga Band je hudobné zoskupenie zaoberajúce sa rekonštrukciou a oživovaním starých herných štýlov slovenskej ľudovej hudby. Za debutový album Stopy získala kapela ocenenie Radio_Head Award Nahrávka roka v žánrovej kategórii World Music / Folk a bodovala aj vo významných medzinárodných rebríčkoch world music.

Od vydania albumu Stopy už prešiel viac ako rok, no vzhľadom na komplikovanú situáciu v súvislosti s pandémiou sa kapela až teraz dostáva k jeho krstu. Uskutoční sa už zajtra, 14. septembra o 19:00 v Zrkadlovom háji v Bratislave a bude nielen hudobným, ale aj vizuálnym zážitkom. Koncertný večer bude doplnený zaujímavosťami o dokumentácii hudobného folklóru na Slovensku a predstavia sa aj hudobní hostia z albumu. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Stopy v sebe ukrývajú odkaz z minulosti. Na tomto albume ožívajú niektoré herné štýly, ktoré by ste dnes (až na malé výnimky) márne hľadali aj v ich prirodzenom prostredí. Michal Noga dokázal do skladieb umne zakomponovať aj zopár úryvkov zo starých nahrávok.

Albumom sa kapele podarilo vytvoriť a zanechať vlastnú stopu a tak okrem domácich úspechov album zarezonoval aj v zahraničných hudobných rebríčkoch Transglobal World Music Chart a World Music Charts Europe. Album bol veľmi pozitívne hodnotený aj v prestížnom britskom magazíne Songlines a ukážky odzneli tiež na rádiu BBC a v iných zahraničných médiách.

Prečítajte si viac: Michal Noga Band s albumom Stopy boduje vo svetových hudobných rebríčkoch

Vstupenky na krst:  

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.



Zdroj: PR článok / Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)
Foto: Richard Kučera Guzmán