Po minuloročnom úspechu turné Andrej Šeban Tria v zostave s bubeníkom Jánom Fabrickým a basgitaristom Michalom Šelepom sa počas tohtoročnej jesene uskutoční Život je krásny II. Tour. Skupina sa v druhej polovici novembra predstaví v deviatich mestách.

Séria vystúpení sa začne pražským koncertom v legendárnom Lucerna Music Bare. Následne sa turné presunie na Slovensko, kde sa okrem tradičných zastávok skupina prvýkrát predstaví aj v Modre, Pezinku a Senci. Aktuálny koncertný program obsahuje úplne nové skladby ako aj Andrejove najznámejšie pesničky v upravených aranžmánoch. Tradične nebude chýbať priestor na improvizáciu a hudobné prekvapenia.

Andrej Šeban chodí od roku 2012 na turné s kapelou každú jeseň. Najskôr vystupoval s omladenou zostavou Andrej Šeban Bandu, predvlani odohral turné s Triom v zostave s Marcelom Buntajom a Martinom Gašparom a minulý rok s inými hudobníkmi pod názvom Život je krásny Tour. Boli to jeho prvé koncerty po 30 rokoch s Jánom Fabrickým.

Bubeník zakázanej skupiny Nervy a neskôr Demikátu dlhodobo a úspešne pôsobí na medzinárodnej scéne. V roku 1989 odišiel do Švajčiarska, aby v roku 1994 absolvoval prestížnu školu MIT v Los Angeles, kde pôsobil do roku 2002. Následne sa vrátil do Švajčiarska a na Vysokej škole umení v Berne pôsobí ako docent hry na bicie nástroje (odbor Jazz). Stále je aktívny ako štúdiový a koncertný hudobník.

Reportáž z minuloročného turné:

Medzi Andrejom Šebanom a Jánom Fabrickým stále funguje magická chémia


Tretím členom aktuálnej zostavy Tria je Michal Šelep - basgitarista mladej generácie, ktorá strávila veľkú časť svojho detstva vo virtuálnom priestore. Každého to však poznačí inak a v Michalovom prípade to bolo veľmi pozitívne - v rodnej Spišskej Belej sa z neho stal pôsobivý basgitarový "samorast" každodenne obklopený hudobníkmi ako Marcus Miller alebo Victor Wooten. Po prvých rokoch bez učiteľa študoval v rokoch 2011-2014 basgitaru u Anthonyho Wellingtona - na diaľku cez internet a počas dvoch štvormesačných pobytov v USA.

V roku 2014 sa stal jediným účastníkom štipendijného programu Compito by Fodera na kurz Victora Wootena - Bass/Nature Camp, kde trávil čas štúdiom hudby pod vedením velikánov ako Victor Wooten, Steve Bailey, Chuck Rainey, JD Blair, Futureman, Stu Ham a ďalších. V súčasnosti žije v Bratislave a pôsobí v rôznych hudobných projektoch.

Termíny Andrej Šeban Trio – Život je krásny II. 2017:

14.11. - Praha, Lucerna Music Bar 
18.11. - Modra, Dom kultúry 
19.11. - Senec, Kultúrne stredisko
 
21.11. - Žilina, Mestské divadlo 
22.11. - Košice, Historická radnica 
25.11. - Pezinok, Dom kultúry 
26.11. - Nitra, Synagóga  
28.11. - Banská Bystrica, Záhrada - Centrum nezávislej kultúry
30.11. - Bratislava, Stredisko kultúry Vajnorská

Andrej Šeban Trio - Život je krásny II. Tour 2017 je realizované s finan nou podporou Fondu na podporu umenia a Bratislavského samosprávneho kraja.

Redakciu Hudba.sk informoval manažér Andreja Šebana Tomáš Lukačka. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.andrejseban.com.

Súvisiaci interpreti: Andrej Šeban