Posledné dva roky strávila speváčka Ewa Farna s kamerou za chrbtom. Okrem nahrávania singlov, porotcovania v poľskej verzii SuperStar a množstva ďalších aktivít sa v tomto období pripravovala na najväčší koncert v jej kariére. Pri príležitosti osláv svojich prvých 10 rokov na scéne vlani v novembri vystúpila v pražskom Fóre Karlín.

Okolo tejto udalosti sa malo pôvodne točiť celé dejstvo filmového dokumentu Ewa Farna 10: Neznáma známa. Film však nakoniec speváčku ukazuje v mnohých ďalších polohách. V tomto období sa totiž po dlhých desiatich rokoch nečakane rozišla so svojim manažmentom a založila si aj vlastné vydavateľstvo. Najnovšie single tak vyšli na jej vlastnej značke. Veľká zmena nastala aj v jej osobnom živote. Fanúšikom nedávno oznámila, že sa vydala. Ewa Farna je príkladom toho, že najlepšie scenáre píše život sám.

"Dokumentom chcem priblížiť, ako vyzerá fungovanie vo svete šoubiznisu, aké emócie vás sprevádzajú, keď strávite dospievanie pred zrakmi verejnosti a pod tlakom médií. Ukázať, v čom spočíva práca speváčky a čo všetko predchádza tomu, kým vystúpime na pódium. Ľudia si totiž často myslia, že tým končí naša práca a pýtajú sa ma, čo robím počas ostatného času," hovorí so smiechom speváčka.

Uhádnete, kto je toto dievča? Česká hviezda zverejnila klip so zábermi z detstva

Nahnevaná, bez make-upu, v strese i s rodičmi

"Ukážem fanúšikom svoju tvár bez make-upu, uvidia ma nahnevanú, v strese a bezradnú, keď štyri mesiace pred veľkou akciou ostanem bez manažmentu a sama. Potom ale beriem kameru domov a ukazujem miesta, kde sa cítim najviac v pohode a kam patrím. Na rozhovor som presvedčila aj rodičov," dodáva Ewa Farna.

Dokument sa počas tohtoročnej jesene objaví na českom a poľskom trhu. Preto obsahuje titulky. Farna, ktorá je v Poľsku ešte populárnejšia ako v Česku, vo filme prechádza plynule z jedného jazyka do druhého a vysvetľuje, prečo o niektorých veciach doteraz verejne nerozprávala. "Niektoré témy vyžadujú kontext a v dnešnom hashtagovom svete sa človek bojí hovoriť o veciach, pre ktoré je kontext potrebný. Preto sa na ten film teším, je to taká viac ako hodinová spoveď, z ktorej ma nikto nevystrihne," uzatvára.

Pozrite si oficiálny trailer:


Termíny a miesta projekcí v Českej republike:  

12. 11. - Ostrava, Cinema City (15:00)
16. 11. - Plzeň, Cinema City (16:00)
19. 11. - Praha, Cinema City (15:00)
23. 11. - Liberec, Cinema City (16:00)
26. 11. - Brno, Cinema City (15:00)
28. 11. - Olomouc, Metropol (18:00)
30. 11. - Pardubice, Cinema City (16:00)

Prečítajte si tiež:

Ewa Farna po 10 rokoch na scéne: Dúfam, že nikdy nebudem namyslená (rozhovor)

Ewa Farna ako ju nepoznáte: V nenápadnej novinke očarí hlasom aj prirodzenosťou

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Zdena Selingerová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Ewa Farna