Speváčku a dnes už aj raperku Simu spoznala slovenská scéna pred dva a pol rokom vďaka kompilácii Podzemgang - Iní, na ktorej raper Ego predstavil viacero nových tvárí slovenského hip-hopu a R&B. Viacerým z nich asistoval ako hosť, a práve tak vznikol aj prvý duet so Simou - On je len kamarát.

Dnes má videoklip z marca 2015 viac ako osem a pol milióna prehratí na Youtube a Sima, ktorá od svojho vstupu na hudobnú scénu začala vo svojich skladbách aj rapovať, medzitým zverejnila viacero vlastných singlov a spoluprác. Na svoje začiatky však nezabúda, a tak sa najnovšie pripomína novou spoluprácou s Egom v podobe skladby Princíp vzájomnosti. Text si obaja napísali sami, hudobnú zložku má na svedomí Simin dlhoročný spolupracovník, hudobník Tomáš Gajlík, spoločne s mladým producentom, ktorý si hovorí Skinny Tom.

Novinka je prvým singlom zo speváčkinho pripravovaného debutového albumu Femina, ktorý sa dostane na trh už o dva týždne. "Pieseň je o vzťahu medzi ženou a mužom. S Egom sme boli v štúdiu a dala som mu vypočuť skladby z vtedy ešte rozrobeného albumu. Vznikol nápad, že by sme mohli urobiť ďalšiu spoločnú skladbu, a tak sme začali uvažovať nad témou, ktorá by obom vyhovovala. Chceli sme spraviť niečo odlišné než predtým, niečo, čo už nebude o sklamaní v láske. Ego prišiel s nápadom, že keďže sa album venuje hlavne ženským záležitostiam, spravíme niečo ako ženy verzus muži. Mne sa hneď tento nápad zapáčil a behom dvoch dní som napísala svoju slohu. Princíp vzájomnosti je najvýstižnejší názov, aký táto skladba môže niesť," prezrádza Sima.


Ega berie ako svojho veľkého brata

Pri tejto príležitosti si Sima zaspomínala aj na svoje prvé stretnutie s populárnym raperom z Kontrafaktu. "Začiatok našej spolupráce bol veľmi zaujímavý. Stretli sme sa v štúdiu pred takými štyrmi rokmi, kde ma Tomáš Gajlík predstavil Egovi ako mladú začínajúcu speváčku. Pamätám si, že bol svojský a zároveň veľmi milý. Je to asi najsrdečnejší človek, akého poznám. Beriem ho ako veľkého brata, ktorý vo mňa veril a dal mi šancu, a ktorému budem do konca života vďačná," vyznala sa Sima.

Pod videoklipom Princíp vzájomnosti je podpísaná dvojica Robo Végh a Daniel Andelvznikal na viacerých miestach. "Naša predstava k tomuto klipu bola jednoduchá - chceli sme natočiť streetový klip na miestach, kde to dobre vyzerá, ale zároveň sme chceli, aby to nebolo klišé. Preto sme sa snažili nájsť dobre vyzerajúce scény vo viacerých mestách, ako napríklad v mojej rodnej Trnave, v Bratislave, v Piešťanoch a v Nitre," hovorí Sima.

"S nakrúcaním sa mi spája celkom vtipná príhoda. Celý tím sme čakali Ega na streche sedemposchodového baraku. Tak som stála na jeho okraji a telefonovala s Egom, aby som ho navigovala na parkovisko. Zistila som, že ľudia, ktorí ma zospodu videli, chceli volať políciu, pretože si mysleli, že chcem skočiť kvôli nešťastnému rozchodu po telefóne," smeje sa speváčka. 

Redakciu Hudba.sk informovala Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: archív speváčky