19-ročná austrálska popová senzácia Tones And I, vlastným menom Toni Elizabeth Watson, dáva po najväčšom globálnom hite súčasnosti Dance Monkey do pozornosti skladbu Never Seen The Rain, ktorá takisto pochádza z jej debutového EP The Kids Are Coming.

Nové animované lyric video nadväzuje na nedávne oznámenie o tom, že sa 28. januára uskutoční v Melbourne benefičný koncert s ďalšími hviezdami. Táto udalosť sa vypredala za dve minúty a zisk z predaja vstupeniek je viac ako 50-tisíc dolárov, ktoré organizátori venujú austrálskemu Červenému krížu, Hasičskému úradu vo Victorii a požiarnej službe Nového Južného Walesu pri príležitosti požiarnej katastrofy v Austrálii.


Z pouličnej speváčky hviezda singlových rebríčkov 

Tones And I naďalej prepisuje históriu v rodnej Austrálii s jej fenomenálnym singlom Dance Monkey. Aktuálne sa s ním vrátila na prvé miesto v rebríčku singlov ARIA, ktorý skladba od minulého leta ovládla už 22-krát. Okrem toho skladba prekonala 1,5 miliardy streamov po celom svete, pričom sa stala jednotkou v 20 krajinách sveta vrátane Veľkej Británie, kde zároveň získala rekord v oficiálnej singlovej hitparáde, keď sa dokázala ako jediná ženská sólová interpretka udržať na vrchole 11 týždňov.

Tým pokorila doterajší 10-týždňový rekord Rihanny (Umbrella, 2007) a Whitney Houston (I Will Always Love You,1992). Pesnička Dance Monkey zaznamenala v aktuálnom týždni aj nové najvyššie umiestnenie v rebríčku Billboard Hot 100 - momentálne je na siedmom mieste. Veľmi populárna je aj na Slovensku: prvé miesto v rebríčku hranosti IFPI Top 100 jej patrí už osem týždňov.


Tones And I pochádza z austrálskeho poloostrova Mornington. Na hudobnú scénu vstúpila začiatkom roka 2018 ako pouličná speváčka, ktorá mohla o celosvetovom úspechu len snívať. Jediná skladba jej stačila na to, aby sa stala jednou z najväčších nových hviezd v globálnom merítku. Singel Dance Monkey dosiahol len v Austrálii sedemnásobne platinový predaj a umelkyňa sa môže pochváliť oceneniami v kategóriach Objav roka, Najlepšia ženská umelkyňa, Najlepšia popová nahrávka a Najlepšia nezávislá nahrávka z odovzdávania ARIA Music Awards 2019, ktoré sa konalo minulý rok v novembri v Sydney.

Vo februári odštartuje svoje prvé svetové turné. Vypredané koncerty v Severnej Amerike doplnila aj európskou šnúrou The Kids Are Coming Tour, v rámci ktorej sa najbližšie k Slovensku predstaví 24. marca v Prahe a 26. marca vo Viedni.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Text správy sme upravili.