Hlavným autorom všetkých desiatich piesní na albume je sám Mišík. 2.0 je vyrovnaný dospelý album s moderným zvukom, obsahuje prvky popu, rocku, R & B i rapu. Na albume s Adamom spolupracovalo celkovo šesť producentských tímov.

Adamovi, podľa jeho slov, trvalo päť rokov kým sa začal cítiť komfortne so zvukom skladieb "Nikdy mi nešlo o kvantitu, ale o to, aby som prišiel s niečím, čo bude znieť trocha inak než všetko ostatné," približuje nový album, na ktorom môže poslucháč zaznamenať všetky vplyvy, ktoré Adama sprevádzali jeho dospievaním "Chcel som skúsiť niečo inak a neísť po všetkom prvoplánovo. A hlavne som nechcel, aby bola platňa produkčne monotónna, a tak som sa spojil so všetkými producetmi, ktorí ma kedy zvukovo inšpirovali."

Medzi producentov albumu patrí vychádzajúca hviezda súčasnej produkcie Enthic, ktorý stojí za troma skladbami, vrátane už vydaného hitu Proud. Ďalej producenti Ondřej Fielder, ktorý pravidelne spolupracuje napríklad s interpretmi ako Mirai, Lenny, Kryštof, Armin Effenberger, ktorí produkovali každý po dvoch piesňach a Marcell, ten má na svedomí skladby tri. V neposlednom rade sa na produkcii podieľal aj Lukáš Chromek a slovenský producentský tím LittleBeat (Maxo Šrámek a Andrej Hruška).


Čo sa týka hostí, tak na albume sa objavil raper Dorian, s ním Adam nahral už spomínaný song Proud, ktorý na Spotify prekonal hranicu 700 streamov a na YouTube 1, 7 milióna zhliadnutí, ďalej speváci Marcell, Dano Kapitán a Sofian Medjmedj a raper Skinny Barber. Aj napriek tomu, že sa na albume podieľal veľký tím ľudí, Adam napísal všetky texty, okrem textov featuringov, a je tiež výrazným autorom hudby pri všetkých skladbách. Fotografie k albumu nafotil rešpektovaný fotograf Kubo Krížo a o grafický design sa postaral Kubo Vážan.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music.

Foto: Kubo Krížo