Hudobníci, manažéri, zvukári, kameramani, pridružené profesie v rámci kreatívneho priemyslu, ako aj ostatní zamestnanci v hudobnom priemysle pôsobiaci na Slovensku, už dlhé mesiace trpia aktuálnou pandemickou situáciou. Prešli dva kvartály, o ktorých dnes už umelci dokážu rozprávať bez vyostrených reakcií, ba čo viac, so všetkou autenticitou.

Dá sa totiž predpokladať, že náročná situácia bude pretrvávať aj naďalej a ani zvoľnením opatrení v budúcnosti sa iba tak ľahko nezmení. Dopad pandémie Covid-19 je pre mnohých ľudí, ktorých jediným zdrojom príjmu sú hudobné zákazky, fatálny. Aj z tohto dôvodu sa agentúra Stella Production sa rozhodla osloviť šesť umelcov, ktorí našli prácu práve v hudobnom priemysle. Prostredníctvom videonahrávky Kultúra v karanténe priblížili verejnosti svoj pracovný deň a porozprávali tiež o zákulisí či úskaliach činnosti, o ktorej mnohí nemáme ani potuchy.

V nasledujúcich minútach tak môžete vidieť hudobníka a producenta Zoliho Tótha, muzikantku Dominiku Titkovú, zvukára Alexandra Szabóa, promotéra Mira Babjáka, detskú hrdinku Vieru Šustekovú a speváka Martina Císara, vyjadrujúcich sa k súčasnej situácii na hudobnom trhu. Pýtate sa, prečo? Je to jednoduché. Vzhľadom na celospoločenský dopad, a najmä množiace sa, niekedy až nenávistné komentáre ľudí na adresu umelcov a pracovníkov v hudobnom sektore, ide o tému, ktorá je nanajvýš aktuálna a treba o nej hovoriť. Ako inak vyvrátiť predsudky podaktorých ľudí, že s umelcami sa spája výlučne bohatstvo, bohémsky štýl života a absolútna sloboda?



Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Michelle Kristová z umeleckej agentúry Stella Production.