Legendárna trojica Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup aktuálne koncertuje po Česku a Slovensku a po celý čas im robí predskokanku mladá speváčka Bibi. Jej zaujímavý hlas a zjav umelci veľmi oceňujú, a preto vôbec neváhali, keď ich požiadala, aby sa stali krstnými otcami jej albumového debutu. Do života ho uviedli posypaním lupeňmi ruže.

Piesne na album s názvom Bibi Vol.1 pre ňu "na mieru" napísali hudobný skladateľ Ondřej Gregor Bzobohatý a textár Peter Uličný, teda autorská dvojica, ktorá sa v rámci tvorby naposledy stretla v roku 2016 na albume 55 Richarda Müllera. Ten mal byť aj krstným otcom jej debutu, no nakoniec ho spoločne s Uličným v nedeľu uviedli do života jeho "parťáci" z aktuálneho turné Michael Kocáb a Ondřej Soukup.

Bibi pokrstila svoj prvý album v kaviarni Štefánka Zdroj: René MikoPozrite si viac fotiek z koncertu a krstu

Zvláštny zjav na hudobnej scéne

Obaja sa pritom netaja tým, že ich Bibiána "Bibi" Surovčíková, ktorá je predskokankou na celom turné Šansóny a iné piesne, očarila svojím hlasom a charizmou. "Je to veľmi zaujímavé dievča, ktoré mätie telom. Vyzerá ako hyper manekýnka, ešte aj trochu upravená, ale keď sa s ňou začnete baviť, je kúzelne strelená, v tom najpozitívnejšom zmysle. Niekoľkokrát som sa na ňu bol pozrieť. Pesničky, ktoré jej napísal Ondro Brzobohatý, sú veľmi pekné a má taký krásny, sýty alt. Je to výborné. Považujem ju za veľmi zvláštny zjav vašej hudobnej scény," vraví Ondřej Soukup.

Album Bibi Vol.1 sa krstil v nedeľu v rámci afterpárty po bratislavskom koncerte spomínaného turné. Ten sa konal v zaplnenej Eurovia Aréne (ŠH Pasienky), kde Bibi publikum zahriala pred hlavným bodom programu. "Z tých piatich pesničiek, čo spieva vždy pred našim koncertom, musím povedať, že sa mi veľmi páči. Skladby sú nádherné a jej celkový prejav, taký expresívny aj s gestikuláciou, sa mi zdajú skutočne dobré," chváli novú tvár na slovenskej scéne aj Michael Kocáb.


Keď muži s citom opisujú ženskú dušu

Dejiskom samotnej afterpárty, kde Bibi tiež odohrala krátky koncert a uviedla do života svoju prvotinu, bola legendárna kaviareň Štefánka. Trojicu krstných otcov doplnil Peter Uličný. "Biba je speváčka, ktorá má zlato v hlase. Na koncerte som počul, ako jedna pani hovorila, že taký hlas na Slovenku nebol 50 rokov a myslím si, že je to pravda," oceňuje kvality mladej speváčky známy textár. Súčasťou krstu bola aj premiéra videoklipu k skladbe Životopis, ktorý si môžete pozrieť vyššie.

"Pesničky Ondřeja Gregora Brzobohatého a Petra Uličného sú nádherné a je očarujúce, ako dvaja muži dokážu krásne opísať ženskú dušu. Spievať ich je pre mňa terapia hudbou. Na pódium vždy vystupujem z veľkou dávkou skromnosti a pokory. Teším sa, že po rokoch snahy môžem počuť potlesk fanúšikov na tomto turné, je to pre mňa najväčšia odmena," uzatvára Bibiána Surovčíková.

Ak ju chcete vidieť naživo, máte možnosť ešte v 12 slovenských a 10 českých mestách. Lístky na slovenské koncerty kúpite v sieti Predpredaj.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: René Miko