Uprostred rastúceho znepokojenia z pandémie spôsobenej koronavírusom, sa známy hit kapely R.E.M. z konca 80-tych rokov stáva opäť aktuálnym. Pesnička s príznačným názvom It's The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine), sa pred pár dňami po 33 rokoch od vydania dostala do top 100 v americkom rebríčku iTunes.

Stalo sa tak iba pár dní po tom, ako Svetová zdravotnícka organizácia označila koronavírus za globálnu pandémiu. Singel z roku 1987, v ktorom líder skupiny R.E.M. Michael Stipe spieva o obavách z nebezpečenstva a udalostiach ako zemetrasenia či hurikány, sa tak celkom prirodzene stal znova vyhľadávanou skladbou.

Názov rockovej skladby v preklade znamená "je koniec sveta, ako ho poznáme (a cítim sa fajn)". S dodatkom v zátvorke sa asi mnohí nestotožnia, no prvá časť názvu úplne sedí. V roku 2020 sa svet vďaka koronavírusu zásadne zmení. Pieseň, ktorá pochádza z komerčne úspešného albumu Document (1987), sa aktuálne nachádza na 65. mieste spomínaného rebríčka. Za sebou pritom nechala viacero skladieb od aktuálnych hviezd ako Billie Eilish, Sam Smith, Lizzo či dvojicu Lady Gaga a Bradley Cooper.


Naživo na festivale Glastobury:


Text: Hudba.sk (Zdroj: Nme.com)
Foto: Facebook.com/REMhq - Anton Corbijn

Súvisiaci interpreti: R.E.M.