Vokálna formácia 4 Tenoři je mimoriadnym hudobným projektom na scéne českej hudobnej scéne. Štyroch tenoristov spája láska k muzikálom a filmovým melódiám, ale aj obdiv ku Karlovi Gottovi. Každý z nich má za sebou úspešnú kariéru ako sólový spevák, no ako štvorica sa výborne dopĺňajú. V rámci svojho prvého slovenského turné vystúpia v siedmich mestách.

Zoskupenie 4 Tenoři tvoria úspešní operní a muzikáloví speváci Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž. Dvaja z nich sú držiteľmi Ceny Thálie, jeden je sólistom opery Národného divadla v Prahe a všetci patria medzi výrazné osobnosti českého hudobného divadla.

"Základom sú naše kamarátske vzťahy aj mimo javiska. Poznáme sa z divadelných šatní, hráme spolu v niekoľkých predstaveniach. Užívame si spolu veľa zábavy a jeden druhého inšpirujeme. A veríme, že dobrú náladu prenesieme aj na slovenské publikum," hovorí dvojnásobný držiteľ ceny Thálie Jan Kříž.

Prečítajte si rozhovor: Český fenomén 4 Tenoři: Úspech hudobníka by sa nemal merať počtom followerov

V Košiciach, Lučenci, Ružomberku, Banskej Štiavnici, Kežmarku, Nových Zámkoch a Trenčíne predstavia hity zo slávnych muzikálových hitov, swingové evergreeny, operné árie aj piesne Karla Svobodu. Štyri fenomenálne hlasy bude na turné naživo sprevádzať sláčikové Unique Quartet a ďalší hudobníci. Vstupenky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.


"Zaspievame filmové a muzikálové hity, ktoré diváci dobre poznajú. Pripomenieme muzikály Noc na Karlštejně, Bedári aj Dracula. Nebudú chýbať piesne Karla Svobodu, ktoré zazneli v rozprávke Jak se budí princezny alebo v seriáli Cirkus Humberto," prezradila muzikálová hviezda Pavel Vítek.

"Na slovenských fanúšikov sa veľmi tešíme. Zatiaľ sme na Slovensku vystúpili len v Poprade a bola tam skvelá atmosféra. Slovenské publikum je temperamentné a dáva priazeň hlasito najavo. Je naozaj radosť spievať pre slovenských divákov," teší sa na koncerty držiteľ ceny Thálie Marian Vojtko.

Štyri krásne hlasy predstavia naživo aj svoj eponymný debutový album. Na svojej prvej štúdiovej nahrávke ponúkli kolekciu filmových a muzikálových evergreenov od skladateľských velikánov ako Karel Svoboda, Andrew Lloyd Webber a Ennio Morricone. Album sa po vydaní držal niekoľko týždňov v hitparáde najpredávanejších nosičov a získal aj Zlatú platňu.

"Určite nevynecháme skladbu Mně sílu dáš, v originále známou ako You Raise Me Up od skupiny Westlife alebo Josha Grobana. A zaspomíname si aj na Vieru Špinarovú a Ennia Morriconeho v piesni Jednoho dne se vrátíš z filmu Vtedy na Západe," približuje niektoré z pilierov repertoáru skupiny sólista Národného divadla v Prahe Michal Bragagnolo.


4 Tenoři - koncerty na Slovensku:

29. 4. - Košice, Historická radnica
30. 4. - Lučenec, Synagóga
1. 5. - Ružomberok, Veľká dvorana Kultúrneho domu A. Hlinku
17. 7. - Banská Štiavnica, amfiteáter
18. 7. - Kežmarok, Kežmarský hrad
19. 7. - Nové Zámky, Amfiteáter
20. 7.  - Trenčín, Trenčiansky hrad

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili. Všetky informácie o kapele nájdete na oficiálnych stránkach www.4tenori.cz a www.facebook.com/4Tenori.