Po štyroch víkendoch, počas ktorých Mňága a Žďorp potešili viac než štvrť milióna divákov koncertmi zo svojej skúšobne, odohrajú ten najbližší vonku na vzduchu. "Boli sme posledná kapela, ktorá ešte na streche nehrala," hovorí s úsmevom Petr Fiala.

Vystúpenie v rámci projektu Kultura žije na Mall.tv sa uskutoční v sobotu 18. apríla vo Valašskom Meziříčí. Z ktorej konkrétnej budovy sa bude hrať sa fanúšikovia dozvedia postupným odhaľovaním indícií na sociálnych sieťach.

"Projekt Kultura žije existuje už asi štvrtý týždeň a doteraz sa cez neho vybrali zhruba štyri milióny korún. Mňágu sme prizvali po jej prvom facebookovom koncerte, vystupuje v skúšobni každý týždeň a je to skvelá spolupráca," hovorí kreatívny producent Mall.tv Milan Kuchynka. "Kolegovia prišli s nápadom ten najbližší koncert ešte zlepšiť. Vytiahhnuť chlapcov zo skúšobne na miesto, na ktorom budú hrať pre celý Valmez, ľuďom do okien. Veríme, že to v sobotu bude veľká pecka pre všetkých. V každom prípade koncert určite nebude v rozpore s nariadením vlády," dodáva Kuchynka.

Mňága si tak vyskúša koncert na streche, čiže koncept, ktorý pred viac než polstoročím spopularizovali The Beatles. "Napadlo to chalanov z Mall.tv, ale my sa s tým úplne stotožňujeme. Všetci pracujeme zadarmo. Akurát dúfame, že nebude pršať, všetci sa modlíme, aby bolo tak krásne ako minulú sobotu," hovorí Petr Fiala. Všetky prípravy sa zároveň budú dokumentovať na Facebooku alebo Instagrame, kde sa fanúšikovia postupne dozvedia niektoré detaily. "Bubeník sa bude učiť pesničku, natočí sa pri tom. Keď budeme v ateliéri s osvetlovačmi simulovať západ slnka, aby sme sa naňho mohli pripraviť, aj to fanúšikovia uvidia," avizuje ďalší z organizátorov projektu Jakub Koutný.

Nápad sa zrodil po jednom zo streamov zo skúšobne, keď sa ešte chvíľu kecalo. "Ráno som sa prebudil a mal som od Petra sedem zmeškaných hovorov, pretože už mal celý koncert v podstate rozbehnutý. Chalani sa pre to vážne nadchli a my sme nadchli ďalších 20 ľudí, ktorí sa budú podieľať na príprave obrazu, zvuku, produkcie a podobne," vysvetľuje Koutný. Všetko sa to zvládlo cez mobily, bez osobných stretnutí, ako si žiada doba. "Do príprav sa zapojili i Slováci, ktorí nakoniec samozrejme reálne na pľaci nebudú, ale pomohli nám zariadiť niektoré veci," uzatvára.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Renáta Tomášová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Josef Bosák

Súvisiaci interpreti: Mňága A Žďorp