Vianoce sa pomaly blížia, čo pripomína aj snglický gitarista a spevák Eric Clapton. Hudobník zverejnil videoklip ku coververzii piesne White Christmas. Videokli prináša dojemný príbeh, kde Clapton obdaruje chlapca na Vianoce vysnívanou gitarou.

Dej novinky sa zameriava na chlapca, ktorý s rodičmi navštívi koncert bluesového muzikanta. Následne napíše Santa Clausovi, že by si pod stromček želal dostať gitaru, keďže mu ju rodičia nemôžu kúpiť. Vysnívaný darček mu napokon venuje samotný hudobník, ktorý sa priatelí so Santa Clausom.

Pieseň sa nachádza na albume Happy Xmas, ktorý 73-ročný Clapton vydal 12. októbra. "Mal som v hlave, že tieto vianočné skladby by som mohol pretvoriť s jemným bluesovým nádychom. A začal som vymýšľať, ako hrať bluesové linky medzi vokálmi," prezradil Eric Clapton pre magazín Rolling Stone. "Urobil som to a jedna z najvýraznejších piesní na albume Have Yourself a Merry Little Christmas’ sa stala základom pre tento štýl," dodal. 

Vianočná nahrávka obsahuje celkovo 14 skladieb. Medzi nimi sú aj coververzie ikonických vianočných piesní ako Silent Night alebo Jingle Bells (In Memory Of Avicii), ktorú venoval zosnulému dídžejovi Aviciimu.


Zdroj: SITA (rollingstone.com)
Foto: facebook.com/ericclapton

Súvisiaci interpreti: Eric Clapton