Slovenská popová scéna je bohatšia o ďalší talent. Júlia Pilárová je študentkou medicíny, ktorá sa popri škole stíha venovať aj svojej veľkej vášni - spevu a skladaniu pesničiek. Za sebou má už niekoľko menších vystúpení a teraz prišiel ten správny čas na zverejnenie debutového singla a videoklipu, ktorý vydáva pod menom Julia Pilar.

V piesni s názvom Povedz mi talentovaná speváčka ukazuje svoj krásny, sýty hlas aj skladateľský talent. Hudbu i text si Julia Pilar napísala sama a opisuje v ňom svoju skúsenosť s láskou, ktorá je na začiatku plná túžby, no po čase vychladne. 

"Pesnička vznikala počas teplých letných večerov, keď som si sama s gitarou v izbe premietala momenty z predošlého vzťahu a jednoducho to dávala postupne na papier a do melódie. Opisuje rôzne odtiene vzťahu dvoch ľudí, to pekné, čo sa deje v úplných začiatkoch, motýle v bruchu a silnú túžbu po tom druhom. A napokon sa v nej dostávam k momentu, kedy vzťah začne byť samozrejmosťou a city ochladnú, partneri sa od seba vzdialia. Sama som to zažila, preto som to chcela vložiť do piesne," hovorí Júlia.


Spolupráca s renomovaným producentom a režisérom

S vkusným aranžmánom a moderným zvukom jej pomohol skúsený hudobný producent Laco Rychtárik (Richard Müller, Adam Ďurica, Lina Mayer, BuranoWski a ďalší), ktorý je zároveň autorom videoklipu. Mastering piesne mal na starosti Matej Turcer (Pulp studio).

"Laco je unikátny v tom, že má veľmi individuálny prístup a snažil sa od začiatku zistiť, aká som a čo mám rada, aby čo najviac vystihol v pesničke mňa. Takto to bolo v štúdiu, nahrávaniu predchádzali dlhé rozhovory. Pokiaľ ide o klip, tam mi nič nedaroval a bol prísny, keďže ja som nemala skúsenosti a potrebovala som ukočírovať. Som mu za to ale vďačná, lebo vizuál je nádherný!" teší sa speváčka.

Julia Pilar, 2021 Zdroj: Laco Rychtárik

Hudba vs. medicína

Svoj hudobný talent preukazovala už ako dieťa, no napokon sa rozhodla pre štúdium medicíny. Aktuálne je v predposlednom ročníku, vášeň pre hudbu v nej však stále tlela. Popri škole si tak začala skladať vlastné piesne a rozhodla sa skúsiť hudobnú dráhu. Že to myslí vážne, dokazuje nielen spolupráca s renomovaným producentom, ale aj fakt, že jej debut vychádza pod hlavičkou vydavateľstva Oyster Agency, patriaceho pod Universal Music Slovensko.

"Spievam od malička, asi v štyroch rokoch si to všimli aj ľudia okolo mňa, ale skladať som začala len nedávno, po slovensky dokonca len minulé leto. Aj škola aj hudba ma veľmi bavia a myslím, že čas ukáže, aký priestor v mojom živote budú mať," uzatvára Julia Pilar. 

Skladbu Povedz mi okrem Youtube nájdete aj na všetkých streamovacích službách.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Eva Sládková z agentúry Propaganda House.

Foto: Laco Rychtárik