Pred politikou neujdete, odkazuje vám už i Justin Timberlake. Spevák sa v roku 2018 pridáva do zástupu mainstreamových umelcov snažiacich sa dať svojej tvorbe hlbší zmysel. Hoci vo svojom najčerstvejšom singli Supplies vyznáva lásku žene, v príslušnom videoklipe myslí na celú spoločnosť.

Justin Timberlake plní sľuby. Pred dvomi týždňami povedal, že od 18. januára týždenne dodá nový videoklip, čím svojich fanúšikov odprevadí k termínu vydania očakávaného albumu Man of the Woods. Vizuály majú byť dovedna štyri a o každý sa postará iný režisér.

Druhou ochutnávkou z piatej štúdiovky je vyznanie manželke Jessice Biel s názvom Supplies. Spolupráca s Pharrellom Williamsom a jeho produkčným tímom The Neptunes znie ako pocta súčasnej vlne minimalistických rapových beatov, čím spoluautor hitu Mirrors opäť popiera svoje country "vyhrážky".

Sprvu nevedno, ako pieseň súvisí s politickou dystopiou, ktorú vytvoril režisér Dave Meyers (Kendrick Lamar - Humble). Rodák z Memphisu sa v začiatku pôsobivého videa hypnotizovane pozerá na niekoľko televíznych obrazoviek vysielajúcich aktuálne spoločenské kauzy od rasizmu cez hnutie #MeToo až po protiutečeneckú politiku Donalda Trumpa.

Neskôr sa nechá vtiahnuť do deja, kde zachráni mexickú herečku a speváčku Eizu González Reyna spod spárov "bieleho sveta". Hviezda filmu Baby Driver mu na oplátku venuje niekoľko uhrančivých pohľadov a asistenciu pri záchrane sveta. V konečnom dôsledku spočíva zrnko múdrosti v tom, že láska prekoná všetko zlé.


"Hejteri" nič nezmôžu

Možno zdolá aj nelichotivú kritiku, ktorá sa na Timberlakea spúšťa už od začiatku spevákovej novej hudobnej éry. Niektorí fanúšikovia nedokázali stráviť ani prvý singel Filthy a na negatívne reakcie nebolo treba dlho čakať ani pri novinke. Kým futuristické predstavenie tancujúceho robota bolo zlé pre svoju invenciu, politizovanie je tŕňom v uchu pre pravý opak.

"Po tom, ako si bol tak dlho preč, prídeš a opäť sa snažíš znieť ako ktokoľvek iný. Buď sám sebou, daj nám Justina Timberlakea, ktorého máme všetci radi a nie týchto takzvaných raperov. Tento beat je tak generický, že ho mohol urobiť ktokoľvek. Kde je Timbaland? Vy dvaja ste boli pár, s ktorým sa nebolo radno zahrávať," posťažoval sa jeden z uživateľov videoportálu Youtube.

Spomínaný singel Filthy odštartoval svoje pôsobenie v hitparádach na 9. priečke Billboard Hot 100. Rebríček berie okrem fyzického a digitálneho predaja do úvahy aj počet prehratí v streamingových službách ako sú Spotify či Apple Music a hranosť v rádiách. Pri porovnaní s Not A Bad Thing, posledným singlom zo zatiaľ posledného albumu The 20/20 Experience Part 2 of 2 (recenzia) alebo posmrtnou spoluprácou s Michaelom Jacksonom Love Never Felt So Good ide takmer o štandard. Pre obe spomínané piesne bolo vrcholom 8. miesto.

Tracklist k albumu Man of the Woods:

1. Filthy
2. Midnight Summer Jam
3. Sauce
4. Man of the Woods
5. Higher, Higher
6. Wave
7. Supplies
8. Morning Light (feat. Alicia Keys)
9. Say Something (feat. Chris Stapleton)
10. Hers (Interlude)
11. Flannel
12. Montana
13. Breeze Off the Pond
14. Livin' Off the Land
15. The Hard Stuff
16. Young Man

Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube / Koláž Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake