Ariana Grande v piatok ráno svojim fanúšikom predstavila singel 7 rings. Chytľavá novinka nasleduje úspešnú skladbu Thank U, Next, s ktorou má toho spoločného oveľa viac, než by sme čakali. Ariana vo svojej novinke vykráda samu seba, no vďaka patričnej dávke charizmy a provokatívnosti jej to zrejme nikto nebude mať za zlé.

Ariana Grande má za sebou rok, v ktorom sa jej podarilo zdolať niekoľko veľkých míľnikov v jej kariére. Mimoriadne úspešný bol pre Grande najmä záver roka 2018. Prestížny hudobný magazín Billboard ju označil za ženu roka. Následne na to zabodovala so svojou skladbou Thank U, Next, s ktorou sa prvýkrát vo svojej kariére dostala na vrchol rebríčka Billboard Hot 100. Strávila tam sedem týždňov.

Skladba zabodovala aj na Youtube, kde Ariana vytvorila nový rekord v počte zhliadnutí za prvých 24 hodín - s číslom 50,3 miliónov prehratí prekonala Taylor Swift (43,2 mil.) aj juhokórejskú popovú senzáciu BTS (45,9 mil.). Zhruba 6 týždňov od svojej premiéry má vizuál viac než 250 miliónov prezretí a jeho čísla stále stúpajú.


Thank U, Next part 2?

Ariana medzičasom stihla z pripravovaného albumu zverejniť aj skladbu Imagine. Tá si síce zaslúži pozornosť, no vyšla v dobe, kedy stále pretrvávalo obrovské šialenstvo okolo skladby Thank U, Next. Pred pár dňami brunetka na svojom Instagrame začala informovať o novej piesni 7 rings. Tá sa dočkala podobne provokatívneho, miestami až gýčového, videoklipu ako jej predchodca.

Produkčnému tímu 25-ročnej hudobníčky zrejme zachutil obrovský úspech a rozhodli sa na jeho vlne viesť tak dlho, ako to len bude možné. Rodáčka z Floridy totiž vo svojej novinke veľmi jasne a prvoplánovo vykráda svoju vlastnú tvorbu. Vôbec nepotrebujete byť jej fanúšikom, aby vám bolo už po prvých sekundách jasné, že použitá hudba je len vysamplovaný podklad zo "staršej" skladby. Slovo staršej, dávam do úvodzoviek zámerne, pretože Ariana nerecykluje žiadnu zabudnutú pieseň, no stále aktuálny hit Thank U, Next.


Vážna konkurencia pre Rihannu a Beyoncé

Nie je tomu tak dávno, kedy Ariana Grande patrila len medzi béčkové speváčky, ktoré sa tešili úspechu najmä u neplnoletých fanúšikov. Tvorba Grande bola v jej začiatkoch skutočne rozpačitá. V posledných rokoch však vo svojej hudobnej tvorbe dospela a začala koketovať s hip-hopom a RnB štýlom, ktorý jej hlasu mimoriadne pristane.

Sebavedomie jej nechýba ani vo videoklipe k 7 rings. Dráždivé pohyby a zmyselné pohľady by zrejme ocenili aj Rihanna či Beyoncé. Tie by s Arianou mali začať počítať ako s vážnou konkurenciu. Réžiu vizuálu mala opäť na starosti Hannah Lux Davis, ktorá s Grande pracovala už na množstve jej klipov, vrátane Breathin, Side to Side, IntoYou či Focus.

Ariana na svojom twitteri priznala, že k napísaniu skladby ju inšpirovala návšteva klenotníctva Tiffany, kde si spolu s partiou priateľov dopriala až príliš veľa šampanského. 


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube