Posledný rok nebol pre žiadneho umelca ľahkým. Rôzne opatrenia sa dotkli aj plánov veľkých globálnych hviezd. Dlho pripravované turné musela odložiť aj britská speváčka Dua Lipa. Naopak, vydanie jej albumu Future Nostalgia (2020) sa aj v časoch pandémie ukázalo ako skvelý krok. Ani nie po roku vydáva jeho reedíciu, na ktorej nájdeme aj nový singel We're Good.

Ak niekto pred pár rokmi pochyboval o trvácnosti úspechu Dua Lipy, nebolo to nič zvláštne. Každý rok sa objaví množstvo mladých speváčok, ktoré sa uchádzajú o titul novej globálnej hviezdy, no mnohé z nich sa po pár úspešných skladbách "stratia v dave".

Hviezdu talentovanej brunetky raketovo vystrelil v roku 2017 jej singel New Rules, ktorého video má na Youtube už viac než dve miliardy pozretí, vďaka čomu ide o jednu z najúspešnejších skladieb minulej dekády. Britská kráska kosovského pôvodu nezaspala na vavrínoch a svojim fanúšikom, ale aj odporcom minulý rok dokázala, že na vrchol súčasnej popovej scény patrí právom. Nostalgicky znejúci album Future Nostagia s nádychom 80. a 90. rokov dokázal aj v časoch lockdownov a karantén roztancovať ľudí naprieč celým svetom.

V týchto dňoch vychádza jeho redícia Future Nostalgia: The Moonlight Edition, kde okrem už známych singlov Prisoner s Miley Cyrus či Fever s francúzskou speváčkou Angèle nájdeme tiež štvoricu úplne nových nahrávok, vrátane aktuálneho singla We're Good.


Návrat do histórie

Dua Lipa na ňom trochu zvoľnila tempo a po sérii tanečných hitov do éteru posiela o niečo umiernenejšiu, no stále chytľavú skladbu We're Good. Tentokrát sa v nostalgických spomienkach presúvame nielen zvukovo, ale aj vizuálne od minulosti, konkrétne na najznámejšiu loď všetkých čias. Lipu tak môžeme sledovať ako barovú speváčku na "nepotopiteľnom" Titanicu. Ako prvá aj posledná plavba tohto parníka dopadla zrejme všetci vieme. Lipu našťastie ani zrážka s ľadovcom nezastavila v tom, aby svojich priaznivcov naďalej tešila spevom.

Autorsky sa na tejto rozchodovej (no rozhodne nie smutnej) skladbe podieľala samotná speváčka spolu so Scottom Harrisom, Sylvesterom Willym Sivertsenom a Emily Warren. "Myslím, že to je celkom jednoduché, dali sme tomu všetko, čo sme mohli. Je načase zamávať si z okna a dať si zbohom. Skončíme to tak, ako by sme mali, a povedzme si, že sme v pohode," odznie hneď v úvode nahrávky.

Nová kráľovná popu?

O čoraz väčšej obľube britskej speváčky svedčí aj fakt, že je za posledný rok najpočúvanejším britským interpretom na Spotify a vôbec najstreamovanejšou ženskou hudobníčkou sveta. V Anglicku sa dokonca žiadnej inej žene od roku 1955 nepodarilo udržať naraz tri single v Top 10 tak dlho ako jej.

Kým väčšina európskych speváčok nikdy nejako výrazne nedokáže zaujať publikum v USA či v Ázii (v posledných rokoch azda len Adele), tak zdá sa, že Dua Lipa to dokázala. V USA sa jej aktuálne darí so singlom Levitating, kde si na pomoc prizvala amerického rapera DaBaby. V americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100 je táto nahrávka už druhý týždeň na 5. priečke.


Future Nostalgia: The Moonlight Edition však ponúka ešte jednu novinku, ktorá určite môže s príchodom letných mesiacov narobiť poriadny rozruch. Skladbu If It Ain't Me ste možno počuli už minulý rok, kedy sa nešťastnou náhodou dostala aj bez oficiálneho vydania na internet. U fanúšikov vzbudila okamžite veľkú pozornosť aj vďaka tomu, že išlo o spoluprácu s americkou R'n'B speváčkou Normani. Dua Lipa niekoľkokrát potvrdila, že skladba bude na reedícii jej albumu. Tieto slová dodržala, no, žiaľ, z pôvodnej verzie vypadla spomínaná Normani, ktorú na skladbe môžete počuť len v podobe vokálov.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/dualipaofficial

Súvisiaci interpreti: Dua Lipa