Jarné vydanie UV_festivalu už dnes večer ponúkne dva hudobné príbehy, ktoré sa začali na opačnej strane sveta, a stretnú sa na pódiu MCK Malacky. Okrem hudby sa fanúšikovia môžu tešiť aj na netradičnú bižutériu, UV_bazár, UV_sochu či ekologický workshop.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Prvý zo spomínaných hudobných príbehov nesie názov Gerda Blank a začal sa na Novom Zélande, kde sa stretli Stuart Mills a Rhys Braddock. Hudobne si veľmi sadli, a tak so svojou hudbou precestovali kus sveta. Osud ich zavial až do Brna, kde momentálne žijú. Meno kapely si vybrali podľa ženy, ktorá bola zastrelená, keď sa snažila preliezť Berlínsky múr. Asi aj preto v ich hudbe nájdeme hudobnú slobodu a neskutočnú energiu. Ich "špinavý rock" je hudobnou lahôdkou, ktorá patrí k tomu najlepšiemu, čo sa dá momentálne v našich končinách vidieť. Svedčia o tom aj recenzie hudobných kritikov a reakcie divákov na ich koncertoch.


Druhý hudobný príbeh sa začal v Austrálii, kde Branislav Hargaš študoval u domorodcov hudobný nástroj didgeridoo. Po návrate domov spojením dvoch hudobných nástrojov didgeridoo a sitar vytvoril nový nástroj Tuhar. Vyhľadal výborných slovenských world music muzikantov a spolu vytvorili originálny hudobný projekt Dúhové eminencie. Ich koncert v Malackách budú dotvárať svojimi improvizáciami orientálne tanečnice Yasmin.

Na Jarnom UV_festivale vystúpi aj kapela Skuban band, ktorá ponúkne svoj pohľad na inštrumentálny psycheledický bigbít. Kapela z Radošoviec po prvýkrát zavíta do Malaciek a návštevníci sa budú môcť tešiť na riadnu porciu kvalitnej hudby.  


UV_festival už tradične zapája návštevníkov do rôznych aktivít. Popri hudobnom programe si budú mocť návštevníci vytvoriť bižutériu a doplnky z nepotrebného príslušenstva z počítačov a z mobilným telefónov. Do UV_bazáru budú môcť návštevníci čokoľvek priniesť a odniesť si ako darček. Darovať budú môcť ozaj všetko – od kníh, cez oblečenie, suveníry, šperky i nábytok. Myšlienkou bazáru aj celého festivalu je budovanie spolupatričnosti medzi ľuďmi a výmena vecí, ktorými sme sa už nasýtili a nechceme ich zničiť.

Denisa Bogdalíková odprezentuje svoju UV_sochu, ktorú  vytvorili samotní návštevníci UV_festivalov. Klienti Vstúpte n.o. (zariadenie sociálnych služieb pre ľudí s mentálnym postihnutím) predvedú svoje divadielko a budú predávať svoje výrobky "vecičky s dušou". Prezentovať sa bude aj UV o.z., a to enviromentálnými a edukačnými projektami: recyklátor, UV_zbery a River Jump.

Vstupenky v hodnote 5 eur je možné zakúpiť prostredníctvom služby Predpredaj.sk.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Petrovič. Viac informácii nájdete na www.uvfestival.eu.