Fanúšikovia Nicki Minaj majú hneď niekoľko dôvodov na radosť. Sebavedomá raperka pred pár dňami zverejnila svoju štvrtú štúdiovku Queen ale aj videoklip k vydarenej skladbe Ganja Burn. Hlavnú úlohu pred kamerou opäť zohráva kypré pozadie a prsia kontroverznej interpretky.

Nicki Minaj sa už síce niekoľkokrát vyjadrila, že sa chce venovať najmä rapu a upustiť od popovej tvorby, no to sa jej stále nedarí. V prípade jej novej skladby Ganja Burn totiž opäť koketuje s popovou tvorbou, ktorá sa k nej mimoriadne hodí a prináša jej značnú časť fanúšikov.

V chytľavej novinke pochádzajúcej z čerstvo vydaného albumu Queen kombinuje rap so spevom. Nejde však o žiadnu spoluprácu, ale o čisto sólovú nahrávku 35-ročnej raperky. Ani tentokrát nezostala nič dlžná svojej kontroverznej povesti a v texte dáva jasný odkaz svojim konkurentom a konkurentkám na hudobnej scéne. V refréne im ironicky odkazuje, že na nich myslí vždy, keď je zhúlená. 


Legenda o kráľovnej

Réžiu videa mala na starosti preslávená dvojica módnych fotografov Mert & Marcus, ktorí v minulosti spolupracovali s Madonnou, Rihannou, Lady Gaga, Jennifer Lopez či Kylie Minogue. Výpravné video sa odohráva na púštnej dune a hlavnou hviezdou celého vizuálu je pochopiteľne práve Nicki Minaj. V úvode videa si môžete prečítať krátku legendu o veľkorysej kráľovnej Nicki, ktorá bola pripravená o moc svojim blízkym priateľom. Akonáhle sa zotavila, tak sa k moci vrátila silnejšia než kedykoľvek predtým a všetko zničila púštnou búrkou.

Veľkú pozornosť venuje kamera tradične jej pozadiu, hoci o niečo menej prvoplánovo, ako napríklad pri predchádzajúcom videoklipe k singlu Bed, ktorý sa ani zďaleka nestretol s takým úspechom, ako sa od osvedčenej spolupráce s  Arianou Grande očakávalo. Tentokrát však v odhaľovaní sa zašla ešte ďalej - vo veľkej časti scén má prekryté len najintímnejšie partie, rovnako ako aj na obale albumu Queen.

Kontroverzná šou mieri na Slovensko

V rovnako odvážnych a provokatívnych outfitoch sa Minaj určite ukáže aj na jej turné NickiHndrxx, na ktoré vyrazí už v septembri spoločne s americkým raperom Future. Fanúšikovia zo Slovenska pritom vôbec nemusia merať ďalekú cestu, pretože bývalá porotkyňa American Idol so svojou šou zavíta aj na Slovensko. Koncertná zastávka v priestoroch Zimného štadióna Ondreja Nepelu je na programe 22. februára 2019.

Autor: Dušan Marko

Súvisiaci interpreti: Nicki Minaj