Novovzniknutá indie rocková kapela Neon Eye nedávno vydala svoj prvý oficiálny singel Neither of Us. Text prvej zverejnenej skladby predznamenáva to, akým témam sa chcú košickí hudobníci v budúcnosti venovať - vyjadriť bežné radosti a strasti mladého človeka prostredníctvom hudby.

Presnej interpretácii textu Neither of Us sa však kapela Neon Eye vyhýba, pretože zastáva názor, že každý poslucháč by si mal do muziky vniesť niečo zo svojho vlastného života.

Pieseň svojou zrozumiteľnou štruktúrou, jednoduchou melódiou a nenáročným chytľavým textom predznačuje ambície mladej kapely osloviť širšie publikum. Nielen košickej audiencii chcú hudobníci dokázať, že aj v dobe plnej nových možností práce so zvukom má klasická zostava kapely, zložená zo spevu, gitary, basy a bicích nástrojov, stále svoje stabilné miesto vo svete hudby.


Kapela Neon Eye vznikla v Košiciach a jej stabilnými členmi sú spevák, gitarista a textár Lukáš Dobránsky a basgitarista Ľudovít Petráš. Názov skupiny odkazuje na zdroj inšpirácie v 80. rokoch, teda dobe, ktorá je známa množstvom experimentov a objavov v rámci elektronickej hudby. Ako prezradil basák Ľudo, kapela sa chce pri ďalších nahrávkach uberať aj touto cestou.

Na jednej strane teda muzikantov zaujíma poctivý zvuk basy a gitary a návrat k starému dobrému rock'n'rollu, na strane druhej sa však kapela nebráni ani experimentovaniu s kombinovaním strunových nástrojov s elektronickou hudbou, dokonca až presahom do tanečnej muziky. Nechajme sa teda prekvapiť, s čím chalani prídu nabudúce.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Neon Eye Ľudovít Petráš. Tlačovú správu sme upravili.