Mladý hudobník, ktorého môžu fanúšikovia poznať či už z ulice alebo televíznych obrazoviek, sa opäť hlási o slovo. Tentokrát je to s folkovo ladenou skladbou Teším sa, ktorá vyšla na jeho nedávno vydanom debutovom albume.

Sympatický 24-ročný pesničkár z Lučenca, ktorý v roku 2019 skončil v súťaži The Voice Česko Slovensko na štvrtom mieste, si na sklonku roka 2020 splnil svoj veľký splnený sen a vydal album s názvom Poctený životom. Okrem iných hudobníkov na ňom spolupracoval aj s Janou Kirschner, ktorá bola v spomínanej súťaži jehou koučkou, jej gitaristom Tomášom Fuchsom, či s úspešnými kolegyňami z The Voice, víťazkou Annamáriou d'Almeida a finalistkou Teri Čikoš.

Výsledkom silnej zostavy hudobníkov a hostí je rozmanitý album kombinujúci pop s prvkami folku a soft rocku. Nahrávka mladého autora prezentuje ako "lesnú dušu", či "týpka zo stromu", ako o sebe rád hovorí samotný Peter Juhás. Napriek tomu, že v súčasnosti svoju tvorbu nemôže odprezentovať na koncertoch, snaží sa svoje pesničky predstaviť aspoň na internete. Po videoklipoch k skladbám Ty ani nevieš a Mávam preto najnovšie prináša animované lyric video k skladbe Teším sa.


Inšpirácia zo strednej školy

"Naozaj a úprimne sa teším z tejto skladby. Je asi treťou, ktorú som v živote napísal. Keď som bol mladší, bol som také tučnučké čudo, ktoré nemalo veľa kamarátov. Počas môjho štúdia na Gymnáziu BS Timravy za mnou začala chodiť do triedy slečna z vyššieho ročníka. Spočiatku som si myslel, že prehrala stávku a ja som trest, ale ona sa mi len snažila pomôcť začleniť sa. Veľmi mi to pomohlo a vytvorili sme si pekný vzťah," spomína Peter.

"Potom ale prišiel jej maturitný ročník, po ktorom sa naše cesty rozišli. Ostalo mi po nej len veľa pekných spomienok a ešte viem, že je to Simonka z Poltára. V našich životoch je veľa ľudí, ktorí prídu a potom zase odídu, no čas s nimi strávený mal svoj zmysel, a preto sa na to treba pozerať s úsmevom a radosťou. A ktovie, možno sa k nej niekedy táto pieseň dostane," rozrozprával sa hudobník.

lyric video Teším sa, 2021 Zdroj: Kateřina Jakešová

O vizuál skladby sa postarala Kateřina Jakešová, ktorá má na svedomí aj obal Petrovho debutového albumu. So samotnou skladbou hudobne najviac pomohol Pišta Lengyel, ktorý bol roky členom sprievodnej kapely Jany Kirschner a spolupracoval aj s Petrom Cmorikom, Petrom Lipom, Simo Martausovou a ďalšími. Na piesni sa podieľal aj producent Lukáš Chromek a nahrávalo sa v štúdiu AMA21 v Bratislave.

Peter Juhás pripravuje pre svojich priaznivcov ďalšie videoklipy a uvažuje už aj nad ďalším albumom. "Situácia určite nie je jednoduchá pre nikoho z nás. Bez koncertov je to veru náročné, no našiel som si prácu na pumpe, vďaka čomu môžem šetriť na ďalšie klipy a možno aj nejaký ten album. Ľudia si to zaslúžia a každému, kto ma podporuje, patrí veľké Ďakujem!, lebo ma to posúva vpred a robí zo mňa lepšieho človeka. A ja sa už naozaj teším na všetko, čo nás spoločne čaká," dodáva.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Peter Juhás. Správu sme upravili a doplnili.

Foto: Shine Vision