Po sérii úspešných minuloročných koncertov IMT Smile hiSTORY, ktorými najpopulárnejšia prešovská kapela oslávila svoje 20. narodeniny, sa fanúšikovia môžu tešiť na ďalší veľký hudobný projekt. Bude ním IMT Smile Amfiteáter Tour 2018, počas ktorého skupina v júni a júli navštívi päť slovenských miest.

Vlaňajšie koncerty IMT Smile hiSTORY, ktoré boli vypredané do posledného miesta, navštívilo vyše 30-tisíc divákov. Na pódiu sa predstavila pôvodná zostava IMT Smile s Katarínou Knechtovou, Petrom Bičom, Martinom Migašom, ale aj Mariánom Čekovským, Martinom Valihorom a ďalšími špeciálnymi hosťami, s ktorými skupina počas svojej 20-ročnej histórie spolupracovala. Narodeninový program spestril aj umelecký súbor Lúčnica a hostí celým večerom sprevádzal Michal Hudák. Unikátne koncerty dokumentuje dvoj-CD hiSTORY LIVE, ktoré vyšlo vo februári tohto roka.

IMT Smile, 2017 Zdroj: Martin Trenkler


Na rok 2018 chystajú bratia Táslerovci ďalší ambiciózny projekt. Pre svojich fanúšikov pripravujú veľkolepú hudobnú šou pod holým nebom v piatich mestách od východu na západ: v Prešove, vo Východnej, v Banskej Bystrici, Martine a Nitre. Výber týchto miest nie je náhodný - dejiskami vystúpení totiž budú najväčšie slovenské amfiteátre.

Návštevníci sa tak môžu tešiť na jedinečnú festivalovú atmosféru a večer nabitý poctivou muzikou. A teší sa aj samotná kapela. "Je pre nás veľkým zážitkom hrať pri západe slnka v amfiteátroch plných usmiatych ľudí. Toto je pre nás skutočne ten pravý hudobný raj! Už sa nevieme dočkať," neskrýva nadšenie líder skupiny Ivan Tásler.

Tak, ako tomu bolo pri predchádzajúcich hudobných projektoch, i tentokrát sa môžete tešiť na špeciálnych hostí. Jedným z nich bude talentovaný folklorista Štefan Štec, známy najmä z obľúbeného televízneho formátu Zem spieva, a priestor na predstavenie svojho vyzretého debutového albumu dostane najväčší prešovský objav posledných rokov, kapela ElevenHill.

IMT Smile Amfiteáter Tour 2018:

16. 6. 2018 - Prešov
23. 6. 2018 - Martin
30. 6. 2018 - Banská Bystrica
7. 7. 2018 - Východná
14. 7. 2018 - Nitra

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk pokytla Luba Svatá z vydavateľstva Universal Music. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach skupiny imtsmile.com a www.facebook.com/imtsmileofficial.

Foto: Martin Trenkler

Súvisiaci interpreti: IMT Smile