Líder americkej kapely Korn Jonathan Davis vydá 25. mája debutový sólový album Black Labyrinth. Muzikant už z novinky ponúkol singel What It Is, ktorý sa nachádza aj na soundtracku filmu American Satan (2017).

47-ročný spevák najnovšie zverejnil aj viac ako päťminútové video, v ktorom je možné počuť ukážky každej z 13 piesní z očakávanej štúdiovky. Rodák z kalifornského Bakersfieldu sa tento rok v júni predstaví v rámci svojho turné napríklad aj na českom podujatí Prague Rocks 2018 alebo na rakúskom Nova Rocku.


Tracklist albumu Black Labyrinth:

1. Underneath My Skin
2. Final Days
3. Everyone
4. Happiness
5. Your God
6. Walk On By
7. The Secret
8. Basic Needs
9. Medicate
10. Please Tell Me
11. What You Believe
12. Gender
13. What It Is


Jonathan Howsmon Davis sa preslávil v spomínanej kapele Korn, ktorá vznikla v roku 1993 v kalifornskom Bakersfielde a jej zostavu momentálne tvoria aj gitaristi James "Munky" Shaffer a Brian "Head" Welch, basgitarista Reginald "Fieldy" Arvizu a bubeník Ray Luzier. Debutovú, eponymnú štúdiovku vydali v roku 1994, no nezaznamenali ňou výrazný úspech. Známejšími sa stali až vďaka druhému albumu Life Is Peachy (1996), ktorý sa dostal na tretiu priečku amerického rebríčka Billboard 200.

S nasledujúcimi štúdiovkami Follow The Leader (1998) a Issues (1999) tento rebríček už dobyli. Ďalších osem štúdioviek sa tiež umiestnilo v prvej desiatke. Medzi ich najznámejšie skladby patria A.D.I.D.A.S., Freak On A Leash, Make Me Bad, Here To Stay, Thoughtless, Did My Time či Twisted Transistor. Zatiaľ získali osem nominácií na Grammy, pričom dvakrát si sošku aj odniesli.

Zdroj: SITA (Teamrock.com, archív)
Foto: Facebook.com/TheRealJonathanDavis

Súvisiaci interpreti: Korn