Aktuálna situácia nedá asi nikomu spať. Výnimkou nie je ani skupina Mirai. Tá okrem online koncertu, ktorý v nedeľu ako náhradu za zrušené koncerty odohrala cez sociálne siete, teraz vydáva singel Dej si roušku. S Nikol Štíbrovou reagujú na súčasné dianie v súvislosti s koronavírusom, ktorý komplikuje naše životy.

Chytľavý beat a refrén dáva vážnej téme pozitívny náboj a vieru v lepšie zajtrajšky. "Chráníš mě a já zas tebe," je heslo, ktoré by sme v týchto dňoch mali mať všetci na pamäti, hovoria Mirai. Frontman kapely prikladá odkaz fanúšikom a za celý tím ďakuje všetkým, čo sa podieľali na tvorbe rekordne rýchlo nahratého singla a natočeného videoklipu.

"Aktuálna situácia naháňa hrôzu, a tak je treba ťahať za jeden povraz. Šiť veľmi neviem a napísať song mi prišla najzmysluplnejšie cesta podieľania sa na odvrátení toho pekla, čo nás pokúša. Ďakujem všetkým, čo to cítia rovnako a priložili ruku k dielu. Okrem účinkujúcich patrí špeciálna vďaka tímu, čo organizujeme FM CITY fest, s ktorým sa snažíme pomáhať na Frýdecko-Místecku, pokiaľ nám sily stačia. A tiež Honzovi Balcárkovi, s ktorým sme vytvorili túto nahrávku asi vo svetovom rekorde. Isteže v šatke. Mám pocit, že posledné dni ukazujú aj veľa dobra v ľuďoch," uviedol líder kapely Mirai Navrátil. 


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytl Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music.