Stačí spomenúť len ich prvé mená a každý hneď vie, o koho ide. Ariana Grande, Miley Cyrus a Lana Del Rey patria medzi najvýraznejšie americké speváčky posledných rokov, no ešte pred pár týždňami by asi málokto čakal, že sa všetky tri stretnú v jednej skladbe. Stalo sa to vďaka novému filmu zo série Charlie's Angels, ktorý mieri do kín 15. novembra.

Charlieho anjeli sa na filmové plátna vracajú po dlhých 16 rokoch od druhého dielu tohto veľkého filmového hitu zo začiatku milénia. Trojicu hrdiniek si v ňom tentokrát zahrajú Kristen Stewart, Naomi Scott a Ella Balinska. Dva mesiace pred jeho premiérou však tvorcovia prekvapili filmových aj hudobných fanúšikov iným silným spojením troch mladých hviezd. Pozvánkou do kín je totiž skladba Don't Call Me Angel, ktorú naspievali Ariana Grande, Miley Cyrus a Lana Del Rey.

Autorsky sa pod skladbu podpísali všetky tri speváčky a ruku k dielu priložili aj fínska speváčka Alma a švédsky hudobný producent Max Martin. Skladbu samozrejme ľudia hneď začali porovnávať s hitom Independent Women od Destiny's Child, ktorá vznikla v roku 2000 práve ako soundtrack k prvému filmu Charlieho anjeli. V tej dobe sa však veľkému úspechu tešilo R&B, takže hľadať nejakú podobnosť so skladbou Don't Call Me Angel je takmer zbytočné. 


Najviac priestoru v skladbe dostala Ariana Grande, naopak, Miley v nahrávke pôsobí, akoby bola len do počtu. Jej nasrdená sloha a scéna z boxerského ringu síce prináša drsnejšiu energiu ako vždy dokonalá brunetka, no väčším spestrením skladby je pomalá pasáž s hlasom Lany Del Rey, ktorá inak prvoplánovú skladbu zacielenú na nenáročného mainstreamového poslucháča posúva aspoň na chvíľu do inej polohy.

Možno by sa dal potenciál všetkých troch hviezd využiť aj lepšie, no úspech skladby sa napriek tomu dostavil okamžite - videoklip má týždeň od zverejnenia viac ako 60 miliónov prehratí. Speváčky si v ňom vyskúšali úlohu agentiek v minimalistických kostýmoch a s anjelskými krídlami vyzerajú akoby si na júlové nakrúcanie odskočili z prehliadkového móla Victoria's Secret. Réžiu videoklipu mala na starosti osvedčená americká režisérka Hannah Lux Davis, ktorá v minulosti niekoľkokrát spolupracovala s Arianou Grande a tiež s Miley Cyrus. V prípade Lany Del Rey išlo o ich prvú spoluprácu.

Pozrite si video o zákulisia nakrúcania:


Nešťastie v láske, šťastie v hre

Je celkom škoda, že práve Miley Cyrus v skladbe ostala tak trochu nedocenená. Jej pomerne agresívna časť textu znie totiž skvelo, len je žalostne krátka. Po vypočutí textu - "Musím to hovoriť opäť? Radšej si nechaj tie sladké rečičky a drž svoje krásne ústa zatvorené," zrejme mnohým napadne, či Miley svoju pasáž neadresuje manželovi Liamovi Hemsworthovi, s ktorým sa v súčasnosti rozvádza.

Jej fanúšikovia sa našťastie môžu tešiť aspoň z jej nového singla Slide Away, v ktorom odkazuje na svoj nevydarený milostný život a v klipe s nadhľadom pripomína svoj veľký hit We Can't Stop. "Kde bolo, tam bolo, bol to raj. Kde bolo, tam bolo, bola som paralyzovaná. Myslí, že mi budú chýbať tie svetlá prístavu, ale je čas nechať to ísť," spieva v emotívnej novinke.


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Ariana Grande, Miley Cyrus