Anglická kapela The Rolling Stones vydá 8. novembra live album a koncertný film s názvom Bridges to Buenos Aires. Záznamy zachytávajú vystúpenie kapely z 5. apríla 1998 v argentínskom hlavnom meste v rámci ich turné Bridges to Babylon.

Dvojhodinový koncert bol posledným z piatich vypredaných šou na štadióne tamojšieho futbalového klubu River Plate. Ako hosť sa na ňom predstavil Bob Dylan, ktorému patril úvod večera, a neskôr sa vrátil na pódium, aby s kapelou zahral svoju skladbu Like A Rolling Stone.

Bridges to Buenos Aires vyjdú iba niekoľko mesiacov po tom, ako kapela vydala Bridges to Bremen, ktorý zachytáva ich zastávku v nemeckých Brémach v rámci rovnakého turné Bridges to Babylon. Film z koncertu v Buenos Aires, rovnako ako v prípade koncertu z Brém, pozostáva z pôvodných záberov a zvuk je remixovaný a remastrovaný zo živých viacstopových nahrávok. Film vyjde na DVD, Blu-Ray a v digitálnych video formátoch, zatiaľ čo live album bude k dispozícii na CD, v podobe digitálneho audia a v limitovanej edícii aj na vinyle.

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. V súčasnosti vo formácii pôsobia Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Wild Horses, Brown Sugar, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Gimme Shelter, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Zatiaľ posledný album Blue & Lonesome vydali v decembri 2016.

Tracklist albumu The Rolling Stones - Bridges to Buenos Aires:

1 (I Can’t Get No) Satisfaction
2 Let’s Spend The Night Together
3 Flip The Switch
4 Gimme Shelter
5 Sister Morphine
6 It’s Only Rock ‘n’ Roll (But I Like It
7 Saint Of Me
8 Out Of Control
9 Miss You
10 Like A Rolling Stone’ (featuring Bob Dylan)
11 Thief In The Night
12 Wanna Hold You
13 Little Queenie
14 When The Whip Comes Down
15 You Got Me Rocking
16 Sympathy For The Devil
17 Tumbling Dice
18 Honky Tonk Women
19 Start Me Up
20 Jumpin’ Jack Flash
21 You Can’t Always Get What You Want
22 Brown Sugar

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones