Po titulnej skladbe k pripravovanému albumu Pulz prichádza slovenský raper Majself s ďalším videoklipom, tentokrát pod režisérskym dohľadom Dušana Krajčoviča, ktorý netradičným kinematografickým spôsobom poukazuje na myšlienku skladby Nebudem to ja.

Pri septembrovom singli Pulz bol videoklip postavený na reverznej slučke obrazov, ktoré poukazovali na raperovo budúce ja, ktoré prišlo zabiť to súčasné. Majself tým chcel upozorniť na to, akým rýchlym tempom žijeme a zabíjame sa tak sami. Myšlienka vznikla aj na základe diagnostiky Crohnovej choroby, ktorú umelec priznal práve s touto skladbou.


Naopak, nový singel Nebudem to ja sa nespája s priamou skúsenosťou rapera, jej námet čerpal zo svojho okolia. "Inšpiroval som sa príbehmi mojich kamarátov/kamarátiek a známych, ktorí mi často hovorili o svojich vzťahových peripetiách, ako ich bývalí partneri nielen online stalkujú, ale dokonca aj fyzicky vyhľadávajú 'náhodné' stretnutia. Viem, že niekedy je ťažké sa zmieriť so stratou, no niektorí rozchod nepochopia ako znamenie, že k sebe nepatria a idú až za hranice slušnosti, aby získali svojho partnera naspäť," približuje myšlienku skladby, ktorá prináša obľúbené spojenie latino rytmu a rapu s chytľavým refrénom.

"Videoklip zachytáva vtipné momenty zo vzťahov a zmenšením ženy, ktorá hrá rolu neodbytnej ex, vyvolávame vizuálnu reminiscenciu, kedy si premietame chvíle, ktoré každý v nefunkčnom vzťahu určite zažil. Telefónna búdka reflektuje premostenie z minulosti do budúcnosti. V niektorých záberoch sa objaví aj moja Julka (raperova manželka, pozn. red.), tá podčiarkuje v klipe súčasnosť," dodáva Majself o symbolike vo vizuálnom stvárnení skladby od Dušana Krajčoviča.


Úlohu miniatúry, stvárňujúcej raperovu expartnerku si zahrala tanečníčka Nina Pápayová. Doplňujúce vokály v skladbe naspievala Nikol Kassel. Hudbu a mix master mal na starosti Majselfov dvorný producent Filipian. Spoločne s ním predstaví raper novinku už dnes večer v koncertnej podobe v novej epizóde hudobnej relácie 3 pódiá.

Jeho ďalšou novinkou je aj netradičná spolupráca so skupinou Desmod. Nahrali spoločne skladbu k pripravovanému filmu GUMP: Pes, ktorý naučil ľudí žiť, ktorú zverejnia budúci týždeň a začiatkom decembra bude nasledovať aj videoklip.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Jana Trellová z agentúry Ruka Hore. Tlačovú správu sme upravili.