Album Richarda Mullera 55, ktorý hudobník vytvoril v spolupráci s Ondřejom Brzobohatým a Petrom Uličným, vyšiel v roku 2016. Teraz k nemu vychádza krátky dokumentárny film s podtitulom Punkový dokument o šansónovom albume legendy populárnej scény. Vytvoril ho režisér Miro Mráz.

Filmový pohľad na nahrávanie albumu 55 približuje zákulisie jeho nahrávania. Poskytuje nevšedné pohľady na legendárneho Richarda Müllera, ale aj výpovede autora hudby albumu 55, Ondřeja Brzobohatého, a tiež výpovede autora textov, Petra Uličného. "Na spoluprácu ma prizval Ondřej. Film vznikal punkovo, takpovediac, na kolene. Celé sme to nakrúcali len preto, že sa nám chcelo a bola príležitosť zvečniť fascinujúcu udalosť. Svoj voľný čas a prostriedky do tohto dielka venovalo niekoľko skvelých ľudí, za čo som im veľmi vďačný. Len málo ľuďom sa podarí nazrieť tvorcom do kuchyne, ale teraz sa na tento proces môže pozrieť každý," uviedol Miro Mráz.


V dokumente sa priaznvci Richarda Müllera dozvedia odpovede na viacero zaujímavých a možno nevšedných otázok. Jeho tvorcovia divákom prezradia, či sa na albume nachádza text, ktorý Brzobohatý nechcel zhudobniť, čo je pre Richarda Müllera liekom na hlavu v smútku, či má Richard na albume 55 aj vlastný autorský text a taktiež odpoveď na otázku, čo si Ondřej Brzobohatý myslí, že je najhoršie na práci speváka či všeobecne verejne známej osobnosti. Dokument je dostupný slovenským aj českým divákom na Mall.tv. Okrem jedinečného pohľadu do zákulisia si môžu vychutnať aj hudobnú tvorbu slovenského speváckeho velikána.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Miro Mráz. Text správy sme upravili.

Foto: Mayo Hirc / Marián Uhrín

Súvisiaci interpreti: Richard Müller