Kapela Vaola zo Spišskej Novej Vsi nahrala singel s veľavravným názvom Hit na tri tóny. Melódia celej piesne, vrátane predohier, slôh, refrénov aj sóla je totiž skomponovaná len na troch po sebe idúcich tónoch D, E a F, pričom samotný text piesne je práve o chytľavej jednoduchosti a cítiť v ňom jemnú iróniu.

"Refrén na tri tóny, lezie rýchlo do uší, sladko monotónny, viac taktov mať nemusí. Môj song o troch notách každého osloví, je naplnená kvóta a formát rádiový," spievajú členovia skupiny Vaola, ktorú tvoria speváčka Žanet, gitarista Richard Gužák a bubeník Matej Remper.

Ako hosť sa basgitarového postu zhostil ostrieľaný hudobník a producent Martin Gašpar, ktorý svoj part nahral karanténnym spôsobom z pohodlia domova. Dychovú sekciu zaranžoval mladý jazzový muzikant Tomáš Cvengroš, ktorý nahral aj saxofón, trombón nahral Gregor Chalupecký a trúbku Matúš Piasecký. Celú dychovú sekciu chlapci tiež poslali emailom a pieseň sa zmixovala v nahrávacom štúdiu Runner v Malinove. Videoklip k novinke sa následne natáčal v nákladnom priestore dodávky, iba pár metrov od štúdia, v ktorom skladba vznikla. Kameru, strih, postprodukciu mal na starosti Stanislav Gužák.


Kapela Vaola je na hudobnej scéne od roku 2008. Speváčka Žaneta a gitarista Richard Gužák, ktorí v tom čase spolu pôsobili vo formáciách Runner a Žanet, prišli s myšlienkou založiť vlastnú kapelu. Spojili sa s hudobníkmi z ďalších projektov a čoskoro sa pustili do živého hrania a písania vlastných skladieb s textami Jožka Urbana, Vlada Krausza a Petra Uličného. Zostava kapely prešla za tie roky viacerými zmenami a vydala niekoľko singlov, medzi nimi Soundtrack na Televízne noviny, Posledná či Požičané.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Richard Gužák z agentúry Runner. Text správy sme upravili a doplnili.

Foto: Facebook.com/Vaola