V nedeľu 20. júla vydal 23-ročný michalovský hudobník I am planet svoje debutové EP pod názvom Silene stenophylla. Nahrávka, ktorá obsahuje štyri piesne, je podľa jeho slov konceptuálnym dielom opierajúcim sa o prírodu, minimalizmus a osobnostný prerod autora.

I am planet, vlastným menom Patrik Korinok, sa v posledných troch rokoch venoval akustickej gitarovej hudbe so spevom. Koncom roka 2013 sa však rozhodol pre zásadnú zmenu vo svojom hudobnom smerovaní. Intenzívne začal pracovať na klavírnych partoch a v januári 2014 oslovil huslistu Martina Liptáka, spoločne s ktorým pracoval na zasadení sláčikov do hotového materiálu.

"Silene stenophylla je nahrávka, ktorá sa vo veľkej miere opiera o prírodu, jej nálady a ich spojenie s človekom. Inšpiroval som sa základnými princípmi minimalizmu a klasickou hudbou. Je to organický album, ktorý obsahuje presne to, čo obsahovať má. Nič zbytočné navyše," uviedol Korinok. Nahrávka vznikla v Galérii Ľudovíta Fullu v Ružomberku pod dohľadom Róberta Geciho z Catesound.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Patrik Korinok.