Speváčka Celeste Buckingham tento týždeň vydala novú EP nahrávku s názvom So Far So Good. Ponúka na nej päť skladieb, sú nimi Hello, The Other Woman, už zverejnené single Loving You a Unpredictable, a napokon The Only One. Podľa jej slov ide o ochutnávku pripravovaného tretieho štúdiového albumu, ktorý vydá na jar budúceho roku.

"Je to vlastne predvianočná ukážka toho, čo prichádza. Už viac ako rok a pol nahrávam album v Amerike. Mala som chuť dať to už von, tak sme to vymysleli týmto spôsobom, keďže ešte nie je celý hotový. Dali sme von menšiu verziu a celá verzia vyjde na jar budúceho roku," prezrádza Celeste Buckingham.

"Názov So Far So Good (v preklade niečo ako "zatiaľ dobre", pozn. red) som vybrala, pretože minulý rok, keď sme CD nahrávali, som mala pracovne i osobne veľmi náročné obdobie. Vždy som si ale našla čas na to, aby som sa zastavila, nadýchla sa čerstvého vzduchu a usmiala. Pretože tak či tak sa mám fajn. V angličtine tento pocit najlepšie vystihuje fráza So Far So Good," vysvetlila speváčka a skladateľka.

Za "veľkou mlákou" jej s tvorbou pomáhali producenti a skladatelia Earl Cohen, Jeff Gueritey, Michael Frio a Josh Glazer, finálne aranžmány niektorých skladieb si však vzali na starosti jej dvorní domáci producenti - Martin "Maxo" Šrámek a Andrej Hruška. "Pesničky sme tvorili u amerického producenta Earla Cohena, ktorý už vyhral pár Grammy. Som veľmi rada, že som s ním mohla spolupracovať. Nahrávku sme dokončovali tu u Maxa a Andreja v štúdiu Littlebeat, lebo zvukovo v postprodukcii ich poznám a verím im, že to vedia urobiť najlepšie," dodala Celeste o EP, ktoré oficiálne vyšlo v stredu 18. novembra.

krst nového EP Celeste Buckingham Zdroj: Miloš Geschwandtner

Nahrávala v Amerike, krstila na Dunaji

O tom, že úspešná 20-ročná hudobníčka sa aj po vyše troch rokoch budovania kariéry za "veľkou mlákou" naďalej hrdo hlási k svojim speváckym koreňom v Bratislave, svedčí krst novinky, ktorý prebehol deň pred jej uvedením do predaja priamo na Dunaji - v River's Clube sídliacom v lodi ukotvenej na Tyršovom nábreží. Pred samotným krstom dopriala Celeste hosťom zhruba trištvrtehodinový koncert s kapelou King Shaolin a na pódiu sa po jej boku predstavil aj priateľ Matěj Vávra, s ktorým spoločne odohrali skladbu Unpredictable

Ďalším prekvapením večera sa stali krstní rodičia albumu. Boli totiž medzi nimi aj fanúšikovia, ktorí zvíťazili v súťaži na jej oficiálnom Facebook profile. Do poslednej chvíle pritom netušili, že si časť slávnostného večera užijú aj ako krstní rodičia novinky svojej obľúbenej speváčky. "Dala som na sociálne siete takú výzvu - zavesila som titulku tohto EP a poprosila som fanúšikov, aby poslali nejaké svoje fotky a komenty, prečo by mali prísť na tento krst práve oni. Chcela som, aby pokrstili toto nové EP práve fanúšikovia, pretože niekedy zabúdame, že sú to hlavne oni, ktorí nás podporujú a ktorí nám dávajú možnosť pokračovať v tom, čo robíme. Je to taká moja ďakovačka," vysvetlila speváčka, ktorá si vzápätí prizvala k slávnostnému aktu aj kolegyňu z poroty šou X Factor, Sisu Sklovsku, šéfku spoločnosti Fremantle Slovensko Andreu Gavačovú a spevácke duo Twiins, ktoré spoločne taktiež zapriali nahrávke veľa úspechov. 

Piesne z nového albumu predstaví speváčka na veľkom jarnom koncertnom turné, ktoré by malo tvoriť desať koncertov po celom Slovensku. "Detaily turné práve dolaďujeme. Všetky aktuálne informácie o miestach a termínoch koncertov a o predpredaji vstupeniek na turné sa fanúšikovia dočítajú na mojom webe a na mojom oficiálnom Facebook profile," dodáva speváčka.

Tracklist nahrávky So Far So Good:

1. Hello
2. The Other Woman
3. Loving You
4. Unpredictable
5. The Only One


Zdroj: Soul for Show, TASR, SITA
Foto: obal EP (titulný obrázok), Miloš Geschwandtner (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham