Fanúšikovia rapu zo zlatej éry tohto žánra sa majú na čo tešiť. Začiatkom budúceho roka príde na Slovensko americké duo, ktoré svojím štýlom v prvej polovici 90-tych rokov ovplyvnilo mnohých raperov ako sú Lords of the Underground, Kris Kross či Common.

Das EFX do Bratislavy prinesú svoje najväčšie hity Real Hip Hop, They Want EFX alebo Mic Checka, no najmä nezameniteľnú energiu, ktorou sú povestní. Ich šou mohli Slováci naposledy zažiť minulý rok v Banskej Bystrici, kde boli hlavnou hudobnou hviezdou medzinárodného festivalu Legits Blast.

Bratislavský koncert sa uskutoční 21. februára 2020 v Majestic Music Club (MMC), kde sa formácia predstaví prvýkrát. V našom hlavnom meste pritom vystúpili naposledy ešte v roku 2002. Lístky sú už v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk za zvýhodnenú "early bird" cenu, ich cena sa bude neskôr zvyšovať.


Raperi Andre Weston alias Dray a William Hynes alias Skoob, ktorí sa stretli počas štúdia na Virginia State University, sú na scéne už od roku 1988. Najväčšie úspechy zožali v prvej polovici 90. rokov, kedy sa ich single They Want EFX a Mic Checka dostali na prvú priečku rapovej hitparády časopisu Billboard.

Ich debutový album s názvom Dead Serious (1992) získal v USA platinovú platňu za predaj a dostal sa na vrchol rebríčka Billboard Top R&B/Hip-Hop Albums. V portfóliu majú aj spoluprácu na legendárnom singli Check Yo Self od rapera Ice Cube, kde prispeli refrénom vo svojom typickom štýle: "chickity-check yo self before you wreck yo self".

Organizátori sľubujú aj zaujímavých predskokanov, sledujte preto Facebook event, kde sa včas dozviete všetky informácie.

Vstupenky:  


Text: Hudba.sk (zdroj: Predpredaj.sk)
Foto: Raymond Boyd

Súvisiaci interpreti: Das Efx