Slovenský spevák a skladateľ Simon Štubniak je známy z indie-popovej kapely Don't Trust Butterflies či zo spolupráce s kapelou Fallgrapp na hite Keď padal sneh, ktorý poslucháči Rádia_FM zvolili za Singel roka 2020. Presne dva roky a jeden deň po jeho vydaní sa talentovaný hudobník v rámci svojho sólového projektu The Curly Simon pripomína s novinkou Vonku padáš.


Ide o prvú zverejnenú skladbu z pripravovaného EP s názvom Keď sa stmieva, na ktorom autor pracuje niekoľko mesiacov spolu s producentom Matejom Turcerom. Nahrávka vyjde už budúci týždeň, v piatok 31. marca, a fanúšikovia indie-popu sa môžu tešiť na spevákov prvý celistvý projekt v slovenčine. "Verím že ľudia v mojej hudbe a textoch nájdu atmosféru a pochopenie, ktoré inde nenájdu. Teším sa na všetkých ľudí, ktorých čoskoro uvidím na koncertoch," hovorí The Curly Simon.

Piesňou Vonku padáš sa snaží poukázať na problémy, ktoré nezasahujú len jeho, ale všetkých mladých ludí. "Túto skladbu som napísal po ukončení vzťahu, kedy som si uvedomil, že nie všetko, za čo bojujeme a chceme, aby bolo v našom živote, je pre nás správne," približuje novinku Simon. Piesňou chcel podľa vlastných slov vyjadriť, že hĺbavosť v mladom veku by nemala byť tabu ani hanbou, práve naopak, je dôležité sa po ťažkých situáciách pozrieť do svojho vnútra a nájsť v sebe to, čo naozaj chceme.

O vizuálne stvárnenie singla sa postaral Martin Faragula. Klip je zámerne priamočiary a snaží sa jednoducho, no o to autentickejšie zachytiť útek umelca od okolitého a materialistického sveta, ktorý na neho vyvíja tlak. Skladbu môžete okrem Youtube počúvať aj na všetkých streamovacích službách.


Simon Štubniak je 21-ročný spevák, textár a hudobný producent z Bratislavy. Projekt The Curly Simon vznikol ako sólový projekt popri pôsobení v indie-popovej skupine Don't Trust Butterflies, ktorá v roku 2018 získala titul Objav roka na Radio_Head Awards. Toto isté ocenenie získal spevák o rok neskôr aj s projektom The Curly Simon.

V súčasnosti má v rámci oboch spomenutých projektov na konte dva albumy Things We Don't Say (2020) a Where's Gregor? (2020) a dve EP nahrávky Moon Boy (2019) a Red Butterfly (2018). Jeho singel Muse sa stal druhou najhranejšou skladbou za rok 2019 na Rádiu_FM. Do širšieho povedomia sa dostal aj vďaka úlohe v seriáli Jenny TV JOJ, pre ktorý je aj spoluautorom titulných piesní Iba ďalej kráčam a Pohľady.

Jeho dosiaľ poslednou spoluprácou je skladba Keď padal sneh, kde hosťoval kapele Fallgrapp ako spevák a autor textu. Za túto skladbu získali spoločne na Radio_Head Awards 2020 ocenenie v kategórii Skladba roka. Svojimi skladbami prispel aj do filmu Šťastný nový rok 2, ktorý je práve v kinách.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Simon Štubniak. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.