Senická formácia Tusté Baletky na hudobnej scéne pôsobí štvrtý rok. Zaškatuľkovať jej muziku nie je celkom jednoduché - texty sú podávané predovšetkým formou rapu, no žánrovo je šesťčlenná kapela takmer nezaraditeľná.

Klasická zostava - gitara, basa, bicie - je doplnená o trúbku, saxofón a už spomínaný rap. Mladí hudobníci, z ktorých tvorby je jasné, že sa neberú príliš vážne, sa o sebe radi vyjadrujú veľmi kvetnato a hrdo sa označujú za "hlavné číslo legendárneho putovného obludária - Cirkusu Kanál". 

Premiérový videoklip tejto veselej zostavy natáčal Marek Janoušek z RECWOOD. Hoci hymnická pieseň Mesto Snú ospevuje záhorácke priemyselné malomesto Senica, väčšina záberov pochádza z kurníku. Vizuál je však prepracovaný, bohatý na vtipné detaily i frenetickú akciu.


Ide síce o prvý videoklip kapely, za svoju existenciu však už stihla nahrať už dva albumy. Znalcov či fanúšikov tvorby Tustých Baletiek iste poteší, že v novom singli badať oproti starým nahrávkam značný progres, a to už len vďaka dychovej sekcii. Napriek tomuto pokroku však ostáva len vecou vkusu, či si túto netradične vyzerajúcu partiu obľúbite alebo sa jej radšej zďaleka vyhnete.

Redakciu Hudba.sk za kapelu Tusté Baletky informoval Ivan Kostra.