Na jar mali Billy Barman odohrať 12 koncertov k novému albumu Zlatý vek. Pandémia koronavírusu však tohtoročné plány kapely poriadne rozhádzala. Chalani museli improvizovať aj okolo samotného vydania svojej štvrtej nahrávky, ktorá bola doteraz dostupná len digitálne a fanúšikovia museli čakať na dokončenie vinylových platní aj CD.

Teraz sa však zdá, že všetko už speje k dobrému koncu. Oba formáty nosičov Zlatý vek sú hotové a Billy Barman ich nakoniec pokrstia koncertom skôr, ako sami predpokladali. Už 8. júla vystúpia pod holým nebom na Tyršovom nábreží v Bratislave, na petržalskej strane Dunaja pod Starým mostom. Akcia má obmedzenú kapacitu - v predpredaji je dostupných 950 lístkov, z ktorých už v obehu zostáva len posledná stovka.

"Pandémia bola pre nás ako kapelu asi najťažšia situácia, akú sme kedy zažili. Umelci museli ostať sedieť doma a niektorým to možno vyhovovalo, ale my sme za posledné tri mesiace nevytvorili nič. Najdôležitejšie sú pre nás koncerty, ktoré sme však museli zrušiť," vyjadril sa spevák Juraj Podmanický k uplynulému obdobiu v rozhovore pre denník SME. Ako náhradu stihli aspoň online (Jarné dvorenie) a rádiové hrania.


Spomínané turné už obľúbená bratislavská formácia preložila na jeseň, uskutoční sa od 1. októbra do 4. novembra v desiatich slovenských a dvoch českých mestách. Keďže sa hudobníkom medzitým podarilo dokončiť aj koronou zabrzdený proces výroby platní a CD, júlový koncert pod holým nebom bude zároveň prvým oficiálnym krstom albumu Zlatý vek. Skupina v rámci akcie sľubuje aj podpisovačku, fotenie a veľkolepú afterparty.

Rozhovor: Billy Barman: "Zlatý vek končí a vrieska" je prorocký verš


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Damián Pastirčák

Súvisiaci interpreti: Billy Barman