Jeden z najpopulárnejších slovenských dídžejov a producentov elektronickej hudby, bratislavský DJ Mairee, bol hospitalizovaný s vážnymi zraneniami po dopravnej nehode. Informácia sa objavila dnes predpoludním na jeho oficiálnej Facebookovej stránke.

"Milí fanúšikovia, prosíme vás o podporu a o pozítívne myšlienky pre DJa Maireeho, ktorý je momentálne v nemocnici vo veľmi vážnom stave po dopravnej nehode. Budeme vás priebežne informovať, držte prosím palce," uvádza sa na sociálnej sieti v statuse, na ktorý už reagovalo viac než 1600 fanúšikov.

25-ročný Mairee, vlastným menom Miroslav Svatý, patrí medzi najobľúbenejších dídžejov a producentov na slovenskej scéne. Jeho tvorba má úspech aj u zahraničných poslucháčov tanečnej hudby. Tej sa venuje už od svojich 14 rokov. Je rezidentom projektu House Sensation a pravidelne hráva v kluboch po celom Slovensku a Českej republike. Zahral si po boku takých významných hráčov na svetovej tanečnej scéne, akými sú Hardwell, Nicky Romero, Sander van Doorn, Dimitri Vegas & Like Mike a ďalší.

Na Facebooku ho sleduje viac než 123-tisíc fanúšikov, jeho Youtube kanál má vyše 20-tisíc odberateľov. Aktuálny videosingel Papapa je zároveň jeho najväčším hitom - za mesiac od zverejnenia dosiahol viac než tri milióny prehratí. Skladba, ktorá je tanečnou rozlúčkou s letom (zverejnil ju 21. augusta), dokonca za trojnásobne kratší čas prekonala aj počet pozretí oficiálneho videoklipu k najhranejšej domácej skladbe tohtoročného leta - Hej, Sokoly! od IMT Smile a Ondreja Kandráča.


Mairee sa v piatok v noci predstavil v prešovskom klube Encore, nadránom zverejnil krátke video z vystúpenia. Nehoda sa mu teda pravdepodobne stala cestou z východu, keďže dnes v noci mal hrať v Nitre. Celkovo je jeho jesenný kalendár plný akcií. Jednou z nich je aj farebný tanečný sviatok v bratislavskej Refinery Gallery, kde by mal 10. novembra Mairee spolu s Milanom Lieskovským a ďalšími vystúpiť ako support nemeckého hitmakera Fransa Zimmera, známeho aj zo slovenských rádií pod pseudonymom Alle Farben (viac info).

Práve kvôli tomuto podujatiu a netradičnému letnému hitu sme mali na zajtra s Miroslavom dohodnutý exkluzívny rozhovor o jeho tvorbe a tanečnej hudbe na Slovensku. Nezostáva nám však nič iné, než mu v tejto chvíli popriať skoré uzdravenie a úspešný návrat na pódiá, tak ako sa to nedávno po ťažkých zraneniach podarilo hviezdnemu Paulovi van Dykovi či Miroslavovi EKG Eckerovi, s ktorým Mairee súperí o pomyselný titul najusmievavejšieho dídžeja na slovenskej scéne. O jeho zdravotnom stave vás budeme informovať, veríme, že to budú dobré správy.

TIP: Rozhovor s dídžejom Mairee v magazíne Feminity.sk

Text: Hudba.sk, pm (zdroj: Facebook)
Foto: Facebook.com/Mairee.Official