Turné Simy Martausovej s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu je najväčším v jej kariére, no ani tak pôvodne ohlásenými termínmi neuspokojila všetkých záujemcov. Vďaka skvelým ohlasom fanúšikov a médií sa dopyt ešte zvýšil, v hlavnom meste preto pridáva ďalší koncert v Istropolise, ktorý sa uskutoční v januári.

Talentovaná speváčka a skladateľka Sima Martausová hudobne patrí skôr medzi konzervatívnych, menej progresívnych umelcov, no napriek tomu dokáže svojich fanúšikov prekvapovať a prinášať im nevšedné zážitky. Dôkazom je aktuálne turné s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu, v rámci ktorého ju do 12. decembra čaká ešte sedem vystúpení, no už teraz sú všetky vypredané.

Už od začiatku šnúry sa totiž šíria nadšené ohlasy, že piesne sympatickej hudobníčky znejú v nových úpravách a v sprievode zboru ešte krajšie ako bežne. Všade sa koncerty končia obrovským aplauzom a je zjavné, že z vystúpení majú radosť nielen diváci, ale aj Sima a ostatné dievčatá.

Sima Martausová a Dievčenský spevácky zbor SRo Zdroj: Anna Opinová

Dlho vopred bol vypredaný aj najväčší koncert v bratislavskom Istropolise, ktorý sa konal 6. novembra. Mnohí záujemcovia sa naň preto nedostali. Teraz budú mať druhú šancu, pretože Sima sa so svojím tímom rozhodla pridať ešte jeden špeciálny koncert.

Uskutoční sa 29. januára 2018, opäť v bratislavskom Istropolise. "Pripravujeme aj malé prekvapenie, ale konkretizovať to zatiaľ nebudem," hovorí tajomne Sima Martausová. 

Reportáž z prvého bratislavského koncertu:

Koncert Simy Martausovej s dievčenským zborom je pohladením na duši


"Turné s dievčatami a s mojimi piatimi chlapmi v kapele je pre mňa jedným z najkrajších hudobných zážitkov, aké som mala možnosť zažiť. Veľmi si to užívame a veríme, že aj naši fanúšikovia," hodnotí doterajší priebeh turné nadšená pesničkárka, ktorá už s unikátnou zostavou precestovala jedenásť slovenských miest.

"Tieto koncerty sú iné ako všetky doterajšie hlavne v tom, že mám za sebou veľkú posilu a oporu - dievčatá, ktoré svojimi hlasmi krásne dokresľujú pesničky. Užívam si aj chvíle po koncertoch, keď už len tak oddychujeme a rozprávame sa," dodáva.

Podrobnosti o pridanom koncerte a vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa o Sime Martausovej dozviete na oficiálnej stránke www.simamartausova.sk a na Facebooku.

Foto: Peter Ondrejka (titulná fotografia), Anna Opinová (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová