Speváčka, autorka a aktivistka Patti Smith vystúpi so svojou kapelu 21. júla vo Fóre Karlín. Predstaví sa v komornejšie zostave. Sprevádzať ju bude Tony Shanahan na basu a klávesy, Seb Rochford na bicie a speváčkin syn Jackson Smith na gitaru.

"Koncert Patti Smith sme prvýkrát realizovali v roku 1996 a ten posledný pred piatimi rokmi. Zakaždým bolo vypredané a jej vystúpenie bola veľmi strhujúce. Tešíme sa, že v júli tomu bude tiež tak," hovorí zástupca usporiadateľskej agentúry Milena Palečková.

Ako mnoho významných hudobníkov začínala aj Patti Smith v polovici sedemdesiatych rokov vo vtedy ešte nie úplne známom klube CBGB. S kapelou Patti Smith Group, v ktorej pôsobil aj Čech Ivan Král, potom natočila svoj prvý album Horses. Tento album celý odohrala pri jej poslednom pražskom vystúpení v roku 2015. Koncertné turné bolo vtedy venované práve oslavám štyridsiatich rokov od vydania tohto debutového albumu, ktorý sa stal legendárnou nahrávkou oceňovanou ako fanúšikmi, tak kritikmi a celkom právom má svoju nezmazateľnú stopu v dejinách hudobného biznisu.

Jeho vydanie tak naštartovalo neuveriteľnú kariéru, ktorá s menšou prestávkou trvá dodnes. S Patti Smith Group nahrala ešte ďalšie štyri nemenej kvalitné albumy. Posledný Wave z roku 1979 bolo ale na dlhšiu dobu posledným. Po jeho vydaní Patti skupinu rozpustila a venovala sa rodinnému životu. Fanúšikovia si na jej návrat na koncertné pódiá museli počkať až na koniec deväťdesiatych rokov. Za svoju doterajšiu kariéru nakrútila celkovo jedenásť štúdiových albumov. V roku 2007 bola uvedená do Rock and Roll Hall of Fame.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Pavel Turner.
Foto: Stephen Sebring

Súvisiaci interpreti: Patti Smith