Originálny hudobný aranžmán a jednoduchý retro klip. Tak znie a vyzerá novinka od vokálnej skupiny For You. Pätica hudobníkov tentokrát prerobila do acappella podoby slávny hit Lady Carneval, ktorým si uctila zosnulú legendu česko-slovenskej scény.

Vokálnu skupinu For You tvoria piati hudobníci s rôznymi, navzájom sa dopĺňajúcimi hlasmi. Známi sú vďaka vlastným úpravám aktuálnych svetových aj domácich hitov do populárneho acappella štýlu, v rámci ktorého sa nepoužívajú nástroje, iba hlasy. Slovenská odpoveď na Pentatonix má okrem iného na konte aj spoluprácu so Simou Martausovou na jej hite Nenahraditeľná.

Pieseň Lady Carneval má skupina v repertoári už dlhší čas a pravidelne ju spieva na koncertoch. "Vždy nás veľmi prekvapilo, že pri koncertovaní v zahraničí si ľudia spievali túto pieseň s nami. Za to si Karel Gott naozaj zaslúži veľký obdiv a rešpekt," neskrýva obdiv speváčka Katalin Lantos Borbély (soprán). "Klip sa nakrúcal v našom domácom štúdiu a dokonca vo vlastnej réžii. Každý z nás sa postaral o niečo iné, spojili sme hlavy a vytvorili sme tento klip. Bola to fakt zábava," dodáva ďalší spevákov Milan Masiarik (tenor) na margo sprievodného vizuálu, ktorý obsahuje jediný záber.


Zbieranie inšpirácie na vlastnú tvorbu

For You aktuálne pracujú paralelne na viacerých projektoch s rôznymi umelcami. Zároveň priebežne zbierajú nápady a inšpirácie na vlastnú tvorbu. "Proces tvorby je veľmi jednoduchý. Základom je pohodlné usadenie, káva, čaj a dobrá nálada. Tvoríme všetci spoločne. Keďže každý z nás je úplne iný, vie priniesť do aranžu zaujímavé nápady a feelingy. V našich aranžmánoch sa snažíme priniesť vždy niečo nové. Radi experimentujeme, ale zároveň si zachovávame náš rukopis," hovorí speváčka Nika Barľáková (alt).

Okrem vyššie spomenutých sú členmi skupiny aj Emil "Esso" Smoliga (beatbox/tenor), ktorý je známy aj ako producent hudby pre slovenských raperov a speváčky a Andrej Mann (bas). V roku 2016 vydala kapela dva albumy coververzií - debutový We sing... For You a vianočný album Merry Christmas... For You. V decembri 2018 pribudol ďalší album s názvom Seasons.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z NK Factory. Text správy sme upravili.

Foto: Youtube