Slovenská indie/synth-popová trojica Luvver, ktorá svoj štýl nazýva "crydance", dnes vydáva nový singel plný kontrastov. Skladbu, na ktorej začiatku bol znudený email, sprevádza DIY videoklip.

"Track Dark Times vznikol ako vtip. Raz večer nám Tomáš (spevák a producent Tom Lobb, známy aj zo štúdia LVGNC, pozn. red.) poslal mail s textom 'hrajkám sa, 70's vec'. S basákom Mišom sme mu však okamžite odpísali, že nápad musíme dokončiť," hovorí o zrode nového singla bubeník kapely, Martin Zaujec.

V skúšobni už v kompletnej trojici pôvodný nápad rozpracovali a vznikla skladba plná zaujímavých kontrastov - až detsky nostalgická melódia s hrejivým zvukom a zasnívaným textom, no pochmúrnym názvom. Na tieto kontrasty nadviazal aj cover art k singlu, ktorý je súčasťou novej vizuálnej identity kapely. Jej autormi sú dizajnéri Andrej Barčák a Andrej Čanecký, ktorí použili surové momentky každodenného života bieloruskej fotografky žijúcej v Prahe, Iryny Drahun.

Spolu so singlom vychádza aj podomácky vyrobený videoklip, ktorý ešte viac zdôrazňuje jeho nostalgickú atmosféru. "Klip je zostrihaný z našich smartfónových archívov, prekopali sme všetky videá a storky z ciest na koncerty, skúšobne, jednoducho všetkého, kde sme spolu. A presne preto si ho treba pozrieť na telefóne," dodáva Zaujec o klipe s neštandardným formátom na výšku. Singel Dark Times nájdete od dnes okrem Youtube aj na všetkých streamovacích službách. 


Každé dva týždne nový singel

Dark Times je prvým singlom z pripravovaného albumu It Is VVhat It Is, ktorý kapela plánuje vydať tento rok. Názvom chce podškrtnúť filozofiu, ktorou sa momentálne jej členovia pri tvorbe riadia. "Nechceme sa na nič hrať, vymýšľať neexistujúce koncepty a príbehy za pesničkami. Chceme tvoriť hudbu a dávať ju do sveta. Už nás nebaví špekulovať," dopĺňa Martin Zaujec.

Skupina plánuje každé dva týždne vydať z albumu nový singel. Koľko ich bude? "Uvidíme, pracujeme na nich za pochodu," hovoria otvorene členovia kapely. Tento týždeň sa Luvver predstavili v rubrike Z_domu_session v rannom vysielaní Rádia_FM, kde zahrali dve nové piesne ale aj coververzie skladieb od nemeckých Moderat a americkej speváčky Hayley Williams. Ich session môžete počúvať TU.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka skupiny Edita Nevrlá. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.