Svetovými médiami v noc preletela smutná správa o tom, že 25-ročnú speváčku Demi Lovato náhle hospitalizovali v nemocnici v Los Angeles po tom, ako sa predávkovala drogami. Svoju podporu jej okamžite vyjadrili kolegyne Ariana Grande a Bebe Rexha, ale aj komička Ellen DeGeneres.

Americká speváčka Demi Lovato momentálne prežíva jedno zo svojich najúspešnejších pracovných období, no ani to jej k osobnému šťastiu nepomohlo. Po rokoch totiž opäť prepadla závislosti na drogách. Americký portál TMZ v noci z utorka na stredu prišiel s informáciou o náhlom prevoze mladej interpretky z jej domu v Hollywood Hills do miestnej nemocnice. Podľa dostupných informácií sa predávkovala heroínom a skončila v bezvedomí. 

Úspešnej speváčke bol okamžite podaný Naloxón, ktorý sa používa pri predávkovaní drogami. Pri tekutom podaní lieku priamo do žily liek pôsobí už do dvoch minút. V súčasnosti by už interpretka a spoluautorka hitov Skyscraper, Cool For the Summer či Sorry Not Sorry mala byť pri vedomí.

Volanie o pomoc

Demi Lovato sa silne návykovou drogou predávkovala len pár týždňov po tom, ako zverejnila svoju emotívnu skladbu Sober, v ktorej priznala svoju opätovnú závislosť na alkohole. No jej volanie o pomoc zrejme nikto nebral až tak vážne. Speváčka sa pritom ešte pár mesiacov dozadu mohla radovať z toho, že je to už šesť rokov odkedy vyhrala boj nad svojou závislosťou.


Svoj najnovší singel spievala aj v nedeľu na svojom zatiaľ poslednom koncerte v Kalifornii. Tu však ešte nič nenasvedčovalo tomu, že by nebola v poriadku. Aj v pondelok večer sa údajne dobre zabávala na oslave narodenín v spoločnosti priateľov.

Pre rodáčku z Nového Mexika bohužiaľ nejde o prvú skúsenosť s drogami. V minulosti sa sama priznala k tomu, akým zložitým obdobím si prešla. "Bez kokaínu som nedokázala vydržať ani 30 minút a nosila som si ho aj do lietadla. Jednoducho som ho prepašovala a čakala, kým všetci zaspia. Tajne som šla na toaletu a tam som si ho dala."

Demi Lovato, 2018 Zdroj: Facebook.com/demilovato

Podpora kolegov

Fanúšikovia speváčky by boli určite radi, ak by šokujúca nočná správa bola iba hoax, internet však okamžite zaplavili statusy a tweety, v ktorých mladej speváčke želajú skoré uzdravenie kolegovia zo šoubiznisu. Pridala sa k nim aj známa komička Ellen DeGeneres: "Tak veľmi ťa milujem, Demi Lovato. Táto správa mi zlomila srdce. Ona je svetlo v tomto svete. Posielam lásku tebe a tvojej rodine."

"Modlím sa za teba celým svojím vnútrom, Demi Lovato. Milujem ťa," napísala speváčka Bebe Rexha. Na slovo skúpa nezostala ani Missy Elliott: "Posielam modlitby pre Demi Lovato. Nikdy neviete, čím si ľudia prechádzajú, tak vás prosím, súcíťte s ňou, nevtipkujte, ale povzbuďte ju, aby našla pomoc, ktorú potrebuje." Na Twitteri svoju podporu následne vyjadrili tisíce ľudí a hashtag #PrayForDemi sa v priebehu niekoľkých desiatok minút stal aktuálne najpoužívanejším na sociálnych sieťach.

Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/DemiLovato

Súvisiaci interpreti: Demi Lovato