Prešovská hudobná stálica IMT Smile tento rok zmapovala svoje viac ako dvadsaťročné pôsobenie na hudobnej scéne vydaním kompilácie Život IMT Smile 1998-2020. V nadväznosti na dvoj-CD ponúkla aj tri nové videoklipy k obľúbeným starším skladbám, no ani to ešte nie je všetko. Chystá totiž ďalší výber skladieb s raritami a live verziami.

Prvou "lastovičkou" z pripravovaného CDčka, ktoré dopĺňa kompiláciu Život IMT Smile 1998-2020, je podmanivá nová verzia piesne Navždy. Tá vo svojej pôvodnej podobe vyšla v júni ako pilotný singel dvoj-CD výberovky a stala sa ďalším veľkým rádiovým hitom IMT Smile.

Teraz si ju fanúšikovia môžu vychutnať s intímnym akustickým zvukom a novým štúdiovým klipom, o ktorý sa už tradične postaral gitarista Tomáš Slávik. Pieseň okrem Youtube nájdete aj na všetkých streamingových službách.


"Akustickú verziu Navždy sme opäť nahrávali v štúdiu Birdland v Považskej Teplej, kde pracujeme aj na novom albume. Tentokrát sme použili aj nástroje ako kontrabas. Na konci piesne je sólo na ústnej harmonike. Popri nahrávaní gitary sa Tomáš Slávik opäť venoval aj kamere. A z toho vzniklo video k tejto nahrávke," približuje novinku jej autor a producent Ivan Tásler.

Frontman skupiny do piesne okrem spevu nahral aj klavír, akustickú gitaru (spolu s T. Slávikom), ústnu harmoniku, Hohner melodicu a Hammond organ. Na elektrické piano Rhodes hral Miro Tásler, na perkusie Ivan Kormaňák a na kontrabas Peter Bartoník. Autorom textu je Vlado Krausz.

Nové výberové CD sa bude volať Aj to je Život: B strana a Rarity & Live a na trh sa dostane už budúci piatok 4. decembra. Nahrávka bude okrem iného obsahovať aj skladby, ktoré dokumentujú spojenie kapely s legendárnym Michalom Dočolomanským či so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Peter Ivan

Súvisiaci interpreti: IMT Smile