"Co jednou hodíš, to se vrátí," spieva v refréne novej pesničky Bumerang jedna z najpopulárnejších speváčok súčasnosti u našich západných (aj severných) susedov. Zverejnila ju dnes spoločne s videoklipom, v ktorom sa vo viacerých záberoch vracia do svojho detstva.

Ak ste si tipli, že na titulnej fotke je Ewa Farna, hádali ste správne. Sympatická 23-ročná speváčka po zimnom filmovom hite Všechno nebo nic k rovnomennému filmu zo slovensko-česko-poľskej produkcie prichádza s novým singlom Bumerang, ktorý je jej novinkou pre letnú koncertnú sezónu. "Hľadala som tému, ktorá vystihuje to, ako žijem. Zároveň som chcela, aby to bolo o inom ako o vzťahoch. Spievam o tom, že akú energiu do sveta vysielate, taká sa vám vráti. Keď robíte podrazy, vráti sa vám to," hovorí.

Podľa jej názoru človeka život odmení, ak je dobrý a poctivý. "Možno že nie hneď, ale odmení," dodáva čerstvá držiteľka ocenenia českého rádia Evropa 2, kde získala titul Speváčka roka. Pieseň Bumerang zložila Ewa v spolupráci s producentom Marcusom Tranom a textárom Robinom Králom. "Pesničku sme napísali asi pred rokom. Ale až teraz som sa ju rozhodla pustiť do sveta. Produkciu sme finalizovali v Poľsku a singel vznikal naraz v češtine i poľštine," opisuje speváčka.


Videoklip Bumerang je sumarizáciou jej desiatich rokov na scéne, no v záberoch zo súkromia zachádza ešte ďalej. "Obsahuje veľa archívnych záberov, záberov z detstva, zo zákulisia i z dodávok či môjho jubilejného koncertu," prezrádza Ewa. Klip má byť zároveň predzvesťou dokumentu Ewa Farna 10, ktorý má ukázať jej nielen hudobné dospievanie v dospelom svete šoubiznisu. Speváčka totiž ako jedna z mála na českej či slovenskej scéne získala veľkú slávu už ako tínedžerka.

V roku 2017 sa speváčka rozhodla splniť si niekoľko snov. Okrem oslavy dekády na scéne v susednom Poľsku práve skúša s kapelou program na špeciálne vystúpenie s jazzovým mágom Davidom Dorůžkom. Predstavia ho na pražskom Metronome festivale. Okrem toho prezradila, že tento rok chystá aj koncerty na Slovensku.

Redakciou Hudba.sk informoval manažér Ewy Farnej Pavel Trojan. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Ewa Farna