Kapelu The Colorblinds zakladali v roku 2010 iba 14-roční chlapci na čele so synom českej hudobnej legendy Vladimírom Mišikom. Jeho syn Adam v pozícii speváka, spolu bratmi Fialkovými a bubeníkom Štepánom Krtičkom odštartovali svoju kariéru priam raketovou rýchlosťou.


Kapela sa zúčastnila sa na prehliadke šiestich najnádejnejších kapiel roka Bandzone Showcase, natočila rozhovor pre Medúzu (ČT2), koncertovala na Pocte Václavovi Havlovi v Lucerna Music Bare alebo na hlavnom stagei United Islands a objavila sa v priamom prenose Českej televízie v hlavnom vysielacom čase.

Po niekoľkých pasívnych rokoch, počas ktorých jej členovia študovali v zahraničí, a na poste speváka Mišika vystriedal Vít Soural, sa formácia znova usadila v Prahe a pripravila nový album. Jeho jedinečná energia je podložená viac ako desaťročnou skúsenosťou na českej klubovej scéne a má snahu zauať poslucháčov mnohých štýlov – svojimi funkovými groovmi, popovými melódiami alebo tvrdšími rockovými riffmi. Prvý singel albumu s názvom Pulls My Blood vyšiel spolu s videoklipom v piatok 24. júna.


"V piesni Pulls My Blood spievame o tom, čo nám vháňa krv do žíl, čo nás napĺňa – hudba! Singel tak tematicky uvádza nový album Staying Alive, ktorý vyjde ku koncu roka 2022 a ktorého názov okrem iného odkazuje na to, že kapela The Colorblinds tu stále je a hlási sa akívne o slovo na českej hudobnej scéne," hovoria členovia pražskej formácie.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Prokop Fialka. Text správy sme doplnili a upravili.