Mám ťa rád je ikonická skladba jedného z najznámejších a najpopulárnejších slovenských spevákov Karola Duchoňa (1950-1985), ktorý cez svoje piesne oslovuje takmer všetky generácie. Pred 10 rokmi ju úspešne prespieval popový spevák Adam Ďurica, teraz je tu úplne iná verzia, ktorú môžeme zaradiť medzi najvydarenejšie tanečné remixy slovenských popových hitov.

Zaujímavosťou je, že ani samotný hit Mám ťa rád nie je z hudobného hľadiska pôvodnou slovenskou piesňou. Ide o prerábku skladby Red Light Spells Danger z roku 1977 od britského speváka a skladateľa Billyho Oceana, ktorý ju napísal spolu s Benjaminom Davidom Findonom. Slovenský text, ktorý je obsahovo úplne iný ako pôvodný anglický, napísal Zoro Laurinc a Karol Duchoň ju naspieval v roku 1980.

V remixe skladby sa spojili dve mená slovenskej elektronickej hudby, ktoré sú na klubovej scéne aktívne už viac ako 20 rokov. Do soundu aktuálnej house music ho pretvorili zakladateľ značky a vydavateľstva Leporelo, dídžej, hudobný producent a zvukový inžinier Milos a druhým je známy DJ Anténa.

Skladbu môžete spolu s extended mixom počúvať na Bandcampe a na všetkých streamovacích službách.


Prečítajte si tiež:

Hit Karola Duchoňa S úsmevom má nový tanečný remix v podaní Roberta Buriana

Miesto, kde piesne umierajú: Ramchat zmenil hit Karola Duchoňa na nepoznanie

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Miloš Fedor z vydavateľstva Leporelo. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Karol Duchoň