Mladá speváčka a raperka Sima vydáva svoj debutový album Femina, a zároveň predstavuje videoklip k rovnomennému singlu. Ten sa od jej doterajšej tvorby líši vďaka spojeniu chytľavého reggae s odľahčeným rapom o komplikovanosti žien a vzťahov. Vo videu sa okrem nej predstavili aj Sväťo Malachovský a Petra Molnárová.

Sima, ktorá nedávno predstavila svoju druhú spoluprácu s raperom Egom, si v piesni Femina podľa vlastných slov tak trochu strieľa sama zo seba. "Opisujem seba ako ženu so všetkými nedokonalosťami a vypichujem momenty z reálneho života, myslím, každej z nás. Pieseň je do určitej miery aj poďakovaním chlapom, že to s nami vydržia," smeje sa 21-ročná speváčka a raperka.

Text k piesni si, tak ako vždy, napísala sama, hudbu zložil jej dvorný producent Tomáš Gajlík. Táto skladba je však iná, ako sú u Simy fanúšikovia zvyknutí. "Susedíme s penziónom, v ktorom sa skoro každú noc v lete konajú rôzne oslavy, svadby a opekačky. V jeden večer som išla vyniesť smeti a odtiaľ sa ozývalo reggae. Zdvihlo mi náladu takou rýchlosťou, že som hneď dostala nápad, že by som spojila tento žáner s muzikou, ktorú počúvam ja. Pokiaľ ide o tému, tú som mala už dlhšie v hlave, len som čakala na ten správny beat," približuje vznik novinky.

Napriek odlišnosti od jej ostatnej hudobnej produkcie, práve podľa tejto piesne úspešná umelkyňa nazvala celý svoj nový album Femina, ktorý sa oficiálne dostáva na trh práve dnes. Sima to oslávila videokliomp, v ktorom hviezdia Sväťo Malachovský a jeho partnerka Petra Molnárová.

"Peťu poznám už dlhšie a zhodou okolností sme sa asi pred rokom stretli v nákupnom centre, kde ju sprevádzal Sväťo Malachovský. Bola som veľmi milo prekvapená tým, že obidvaja sú fanúšikmi mojich skladieb, čo mi umožnilo neskôr ich osloviť. Prvýkrát som mala možnosť spolupracovať v rámci natáčania klipu s profesionálnymi hercami a z výsledku som nadšená," prezrádza Sima. "Prvotný nápad, ako by mal klip vyzerať, som vymyslela ja. S pomocou Tomáša Gajlíka sme doklepli všetky detaily, no a Petra so Sväťom prišli s ďalšími skvelými nápadmi. Vlastne by som povedala, že to je tímová práca. Snažili sme sa hranými scénami dokresliť text skladby," uzatvára Sima.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Alexandra Sládečková