Láska, ako bezodná studnica emócií, inšpirovala už množstvo hudobníkov všetkých vekových generácií. Jedným z nich je i slovenský spevák Martin Císar, ktorý práve v týchto dňoch predstavuje emotívnu novinku Navždy.

"Pieseň je pre mňa veľmi osobnou záležitosťou. Vyznávam v nej silné city k určitej osobe. Je smutná, no aj šťastná zároveň. Ako keby sa vo mne bila realita s konkrétnou predstavou v čase, keď som ju písal," prezrádza o novinke Navždy Martin Císar, majiteľ jedného z najsilnejších hlasov v rámci novej generácie slovenských spevákov.

"Spievam nielen o tom, čo cítim, ale tiež o strachu, že tieto pocity nie sú vzájomné a ja túto vzácnu osobu nakoniec stratím. Ak by sa to však stalo, verím, že vždy sa k sebe vrátime a nájdeme spoločnú cestu. Nechcem ale, aby bola pesnička vnímaná iba v smutnom kontexte. Možno ju chápať i tak, že napriek prekážkam sa dvaja ľudia stále ľúbia a sú spolu šťastní."

Myšlienku o láske, vzďaľovaní a hľadaní sa, či opätovných návratoch k sebe Martin pretavil aj do krásneho videoklipu. "Za lokalitu sme vybrali krásnu slovenskú prírodu v obci Pribylina a okolie Liptovskej Mary. Musím priznať, že samotné natáčanie bolo pre mňa výzvou, keďže ako herec sa necítim a zrejme ním ani nikdy nebudem," spomína na nakrúcanie klipu úspešný finalista speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska.


Martinovu partnerku v klipe stvárnila jeho dlhoročná kamarátka Patrícia Orthová, členka divadelného zoskupenia Teatro Orlus. "Bol som veľmi rád, že súhlasila a na chvíľku sa z nás stali zaľúbenci. Dobre sme sa na tom zabavili. Za bezproblémový priebeh celého nakrúcania by som chcel poďakovať aj agentúre Stella Production, ktorá sa taktiež pričinila o to, že sme si náročný pracovný deň všetci užili a poňali ho skôr ako príjemný výlet."

S jeho slovami súhlasí i Patrícia: "Natáčanie bolo fakt super, prijemná atmosféra a nádherné prostredie. Stálo to aj za tú strašnú zimu a zmrznuté končatiny v mínus dvanástich stupňoch. A samozrejme, akonáhle klip nahrávate s niekým, koho dobre a dlho poznáte, vypáli to ešte lepšie. Pesnička je pre mňa veľmi nákazlivá a chytľavá, text mi v momentálnom období hovorí z duše. Verím, že vďaka silnej výpovednej hodnote sa v ňom nájdeme viacerí," nešetrí chválou sympatická herečka.

O réžiu klipu sa postaral Ján Proner, s ktorým už Martin spolupracoval na videu k akustickej verzii skladby Šťastie. Nahrávanie piesne prebehlo v Tatras studio v Liptovskom Mikuláši a o produkciu sa postaral mladý český producent Vojta Nekoranec.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Michelle Kristová z agentúry Stella Production.